Fetiţa de 1 an în comă alcoolică are tată pakistanez. Mama a abandonat-o

luni, 28 noiembrie 2016, 02:57
2 MIN
 Fetiţa de 1 an în comă alcoolică are tată pakistanez. Mama a abandonat-o

Micuţa a fost părăsită de mama ei după naştere. Este crescută de o rudă.

Fetiţa în vârstă de aproximativ un an şi trei luni care a ajuns joi noaptea în comă alcoolică la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi are o poveste tristă. Aceasta se află în grija unei rude încă de la câteva luni, de când a fost părăsită de mama sa, care se află în străinătate, cel mai probabil fiind vorba despre o mătuşă de-a sa. Deşi fetiţa este din Lungani, aceasta locuia la ruda sa din Miroslava. Co­pilul s-ar fi născut în afara ţării, tatăl său fiind pakistanez, însă a fost repatriată imediat după naştere deoarece nu putea fi îngrijită de către mamă.

„Zilele acestea vom evalua situaţia pentru a vedea care este posibilitatea de plasament, însă cel mai probabil va trebui să meargă la un asistent maternal“, a precizat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al Direcţiei Ge­nerale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi.

Fetiţa a ajuns la spital joi la miezul nopţii, fiind adusă de rude după mai bine de şapte ore de la momentul în care a ingerat substanţa alcoolică, abia atunci când a început să aibă convulsii.

„Cel mai probabil, i s-au dat pufuleţi îmbibaţi în alcool, ca să adoarmă. Este un remediu folosit deseori la ţară“, a precizat dr. Radu Terinte, managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria“.

Reprezentanţii spitalului au sesizat şi organele de anchetă, primăria din Lungani, de unde este copilul, dar şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Iaşi, care a demarat o anchetă socială. Fetiţa se află în Clinica de To­xicologie din cadrul spitalului.

„Atunci când a ajuns la noi, era într-o stare gravă, iar analizele au de­monstrat că este vorba despre intoxicaţie acută cu alcool etilic. Deşi a ajuns la mai multe ore de la ingestie, a primit tratamentul specific, iar starea este una bună“, a precizat dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii.

CITIȚI ȘI:

Fetiţă de 2 ani în comă alcoolică. I s-au dat pufuleţi îmbibaţi în alcool ca să adoarmă

Comentarii