Fiţi fresh dacă puteţi!

miercuri, 19 octombrie 2016, 01:43
3 MIN
 Fiţi fresh dacă puteţi!

 

Astăzi, de la ora 19:00, ICIM Arad – Politehnica Iaşi, în etapa a IV-a a Ligii Naţionale de baschet feminin, după o deplasare istovitoare cu autocarul
 
 
În week-end, s-au încheiat meciurile etapei a III-a din cadrul Ligii Naţionale de baschet feminin, în care echipa ieşeană Politehnica Naţional nu a jucat, din cauza vechiului şi jenantului obicei al ocupării Sălii Polivalente cu manifestări extrasportive. Sigur, cunoaşte toată lumea ce înseamnă cuvântul “polivalent”, sigur că este nevoie de bani pentru întreţinerea acestui edificiul care seamănă tot mai mult a monument istoric, însă este extrem de deranjant ca sportul să fie dat afară din casa lui  ori de câte ori se iveşte ocazia. Ieşencele, antrenate de Ioannis Tsirogiannis şi Sorana Gavrilescu-Nănescu ar fi trebuit să joace, sâmbătă, cu Sirius Târgu Mureş, însă meciul s-a amânat pentru 18 noiembrie, fiindcă vechea soluţie de avarie, sala din Dacia a şcolii “G. Călinescu” nu mai este valabilă pentru ditamai Liga Naţională. Tot în week-end echipa a doua a clubului ieşean ar fi trebuit să joace în prima serie a Ligii I cu ACSKSE Târgu Secuiesc, meciul amânându-se din aceleaşi motive. Şi noroc că echipa masculină, angrenată în Liga I, a stat în prima etapă, din cauza numărului impar de formaţii din serie.  Gruparea ieşeană, obligată prin regulament să înscrie echipă secundă într-un eşalon inferior, participă în grupa I, alături de CS Rapid Bucureşti, ACS Sepsi Sfântu Gheorghe II, Phoenix II Galaţi şi echipa amintită din Târgu Secuiesc şi, evident, n-are drept de promovare în Liga Naţională.

Revenind la Liga Naţională, acum, la mijloc de săptămână, au loc meciurile din cadrul etapei a IV-a, iar echipa ieşeană joacă astăzi, de la ora 19:00, cu formaţia Universitatea “Vasile Goldiş“ ICIM Arad, pe terenul acesteia. Ieşencele au un uşor avantaj prin simplu fapt că au pierdut două din două partide disputate, în timp ce ICIM a pierdut trei din trei! Lăsând gluma la o parte, venirea recentă a jucătoarei americane Lia Galderia, de la Washington Mystics (WNBA), poate atârna greu în şansele partidei, însă rămâne de văzut cât de mult contează acest avantaj faţă de călătoria cu autocarul de la Iaşi la Arad, pe care auefectuat-o echipa ieşeană. Asta aviz celor care consideră finanţarea celorlalte echipe sportive ca fiind cauza principală a crizei financiare de la fotbal!  ICIM Arad, echipă pregătită de binecunoscutul antrenor american Stacey Nolan, se bazează pe câteva jucătoare americane şi sârbe, din care se remarcă Morgan Stroman şi Biankica Hadziovic. O nouă întâlnire a baschetbalistelor de la Poli Naţional, cu publicul ieşean va avea loc sâmbătă, de la ora 14:00, când adversara va fi Universitatea Cluj, liderul la zi.  

 

 

Comentarii