FOTO: Maimuțele de munte se relaxează în bai termale în Japonia

marți, 19 iulie 2016, 11:34
1 MIN

În orașul Nagano din nordul Japoniei este un parc special unde turiștii pot admira Macaci japonezi (Macaca fuscata), cea mai nordică specie de primate non-umane care poate supraviețui unor temperaturi de sub -15 °C.  Ceea ce este inedit la aceste maimuțe este că pot fi admirate relaxându-se în apele termale din parc.

În sălbăticie, aceste maimuțe își petrec timpul în păduri și se hrănesc cu semințe, muguri, fructe de pădure, frunze și scoarța de copac. Ele măsoară între 80 și 95 de cm. Masculii cântăresc intre 10-14 kg, iar femelele în jur de 5.5 kg. Maimuțele respectă ierarhia, ceea ce înseamnă că grupul are un șef.

Îngrijitorii parcului îl hrănesc mai întâi pe acesta, apoi pe familia lui, după care pe celelalte maimuțe. Toate maimuțele își respecta șeful, iar dacă acesta părăsește grupul sau moare, locul lui este luat de un mascul puternic.

Parcul se numește Jigokudani Yaenkoen și a fost fondat în 1964 în zona numită Jigokudani (Valea Infernului- din cauza stâncilor abrupte și a izvoarelor fierbinți care ies din Pământ). La început, două grupuri de maimuțe au venit să se încălzească într-un izvor cu apă termală. Văzând ca le place, oamenii au lărgit bazinul cu apă termală și, de atunci, sute de maimuțe locuiesc acolo.

Cunoastelumea.ro

Comentarii