(FOTO) Seară de basm în Iaşi. Trăsură cu cai albi, tramvai de epocă, muzee primitoare UPDATE

duminică, 19 octombrie 2014, 08:23
1 MIN
 (FOTO) Seară de basm în Iaşi. Trăsură cu cai albi, tramvai de epocă, muzee primitoare UPDATE

Tramvaiul de epocă este scos în oraş de Noaptea Albă a Iaşului. Regia Autonomă de Transport Public a decis să pună la dispoziţia călătorilor un traseu de poveste.

UPDATE 19 octombrie

Seara trecută a fost una deosebită în Iaşi. Pe străzi au circulat tramvaiul de epocă, trăsuri trase de cai, iar muzeele au fost neîncăpătoare pentru cei care au dorit să le viziteze. Majoritatea celor care au ieşit din case pentru o "întoarcere în timp" au fost tineri.

GALERIE FOTO

UPDATE 18 octombrie

„Mijlocul de transport, restaurat după primul tramvai care a circulat în Iaşi în anul 1900, va fi scos la stradă pe data de 18 octombrie. În intervalul orar 19-24, va efectua curse gratuite pe traseul Târgu Cucu – Copou“, au precizat oficialii RATP.

În această noapte, începând cu ora 19, ieşenii au la dispoziţie mai multe activităţi în cadrul Nopţii Albe a Iaşului. Aceştia pot vizita până târziu Sala Paşilor Pierduţi de la Universitatea „Al.I. Cuza“, unde vor avea loc două spectacole, primul susţinut de trupa „The vocals“, iar cel de-al doilea cu „Opis Band“.

Un spectacol inedit va fi montat şi la Gară, unde Fanfara „10 Prăjini“ va avea un moment artistic.

În Noaptea Albă a Iaşului vor fi organizate vizite gratuite la Casa Sadoveanu, la Muzeul Universităţii, Turnul Golia, sediul Primăriei, precum şi holul central din Palatul Culturii.
 

Comentarii