(FOTO-VIDEO) Un grup de ieşeni a dat de mâncare gratuit în Gara de Nord

duminică, 24 septembrie 2017, 15:59
2 MIN

Pe principiul că toţi oamenii ar trebui să aibă de mâncare şi că nu e drept să existe oameni flămânzi printre noi, un grup de ieşeni organizează o dată pe lună “Food not bombs”, un eveniment caritabil prin care oferă mâncare gratuită celor care sunt în trecere prin zona gării.

“Nu suntem asociaţie, suntem un grup de oameni care ne întalnim aici, unii dintre noi nici nu ne cunoaştem, şi oferim mâncare tuturor. Nu avem un public ţintă, mâncăm şi noi, şi oamenii străzii şi cei care aşteptă trenul în gară, toţi”, povesteşte una dintre voluntare. Astăzi, la ora 13, în jur de cinci tineri au întins două mese în spatele gării, lângă Agenţia Judeţeană pentru  Plăţi şi Inspecţie Socială, pe care au aşezat oalele cu mâncare. În meniul de astăzi a fost salată de cartofi, paste cu broccoli, paste cu legume, pâine, banane, mere şi suc. 

“Nu gătim mâncare cu carne, deoarece este perisabilă, gătim doar mâncare vegană, sau de post, ca să se înţeleagă mai bine. Noi facem anunţul pe internet şi de fiecare dată sunt în jur de 5-10 persoane care se anunţă, vin şi lasă mâncarea sau chiar stau cu noi să o împartă”, precizează un alt voluntar. Cei care s-au ales cu o caserolă cu mâncare gratuită au fost foarte încântaţi, nu le venea să creadă că e fără bani. O altă ieşeancă a venit cu sacoşe cu haine, pe care le-a împărţit celor care au vrut. Şi-au ales după mărime şi necesitate.  Astfel că la masa organizată în Gara de Nord au mâncat şi oamenii străzii, şi călători veniţi de la ţară, şi ieşeni aflaţi în trecere.

Puştii care nu îndrăzneau să vină erau chemaţi de voluntari şi întrebaţi ce vor să mănânce. “Mereu sunt alţi voluntari, care vor să ducă mai departe această tradiţie. Vrem să transmitem un mesaj, şi anume, că toţi oamenii ar trebui să aibă ce să mănânce”, mai menţionează voluntarii. Aceştia fac un apel către ieşenii care doresc să colaboreze pe viitor în această direcţie şi care vor să li se alăture. Astfel că, cei care doresc să gătească mâncare pentru minim 10 persoane şi vor să ajute pe cei cu o situaţie financiară precară, pot lua legătura cu organizatorii la numărul de telefon: 0754845763. 

Comentarii