GALERIE FOTO: Colectia MARAMA by Andreea Tincu – o linie chic-casual

sâmbătă, 25 aprilie 2015, 17:31
2 MIN

Andreea Tincu a creat pentru Clusterul „ROMANIAN TEXTILE CONCEPT” colectia MARAMA, inpirata din elemente decorative ale costumului popular roman, reinterpretate intr-o maniera contemporana.

“ROMANIAN TEXTILE CONCEPT este o asociatie profesionala infiintata in 2011 de catre firme producatoare cu traditie in domeniul industriei textile si marochinarie. In prezent, asociatia are 30 de membri. In iunie 2013, Clusterul Romanian Textile Concept a primit eticheta de bronz pentru Clustere de Excelenta, calificativ recunoscut la nivel european si international, in urma participarii la benchmarkin-ul ESCA din cadrul programului SEENECO.

MARAMA este linia chic-casual, creata pentru a fi prezentata la evenimente tip targuri si expozitii sau pentru clientii privati care doresc sa vizualizeze posibilitatile tehnice ale firmelor din Cluster.

Designerul Andreea Tincu a creat o colectie grafica, in cromatica specifica costumului popular romanesc, dominata de negru,  alb, rosu si accente viu colorate.

Departe de o copiere exacta a acestui port, MARAMA este un proiect absolut contemporan, in care linia si punctul creaza jocuri grafice expresive.

Este o colectie wearable, pentru productie in serii mari, dar cu un plus de creativitate rezultat din tiparele originale, structurile complexe si combinatiile de diferite materiale folosite la un singur produs.

Structurile tricotate sunt tip Jacquard. Piesele vestimentare knitwear sunt dintre cele mai diverse: capa, pelerina, vesta oversized, pardesiu, rochii cu pelerina, jacheta cu maneci si buzunare din blana, pulovere cu aplicatii din piele. Outfit-urile din tesaturi sunt elegante, cu un rafinament aparte, conferit de contrastul alb-negru si de silueta longilina.

Piesele colectiei au fost create in fabricile Datsa, Caremil, Katty Fashion, Glamour iar accesoriile sunt semnate Guban, dupa schitele designerului.

Materialele folosite sunt atat naturale (lana, matase,piele) cat si fibre artificiale, de calitate superioara, inclusiv blana eco.

Foto: ProImage

 

Comentarii