Gheorghe Nichita, ţinut la distanţă de Primărie. Încă 30 de zile de arest la domiciliu

vineri, 05 iunie 2015, 16:59
2 MIN
 Gheorghe Nichita, ţinut la distanţă de Primărie. Încă 30 de zile de arest la domiciliu

Contestaţia formulată de DNA se va judeca începând cu ora 9 la Curtea de Apel Bucureşti. Dacă va primi o soluţie favorabilă, Gheorghe Nichita se va întoarce la Primărie. În context, mai multe imagini cu Nichita în diferite oraşe turistice de pe mapamond au fost date publicităţii de un site naţional

UPDATE

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au dispus 30 de zile de arest la domiciliu pentru Gheorghe Nichita, primarul suspendat al Iaşului.

Instanţa inferioară hotărâse ca Nichita să poată ieşi din casă.

CITEŞTE ŞI:

Primarul Gheorghe Nichita, huiduit la Curtea de Apel Bucureşti

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti judecă astăzi contestaţia DNA prin care procurorii cer în continuare arest la domiciliu pentru edilul suspendat.

Text apărut în paginile Ziarului de Iaşi, 5 iunie 2015

Zi decisivă pentru primarul-suspendat al Iaşului, Gheorghe Nichita. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti urmează să stabilească, în cursul zilei de astăzi, dacă fostul lider al PSD va fi sau nu pus în libertate. Magistraţii vor soluţiona contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) împotriva deciziei prin care, sâmbătă, Tribunalul Bucureşti a stabilit ca Nichita să fie cercetat sub control judiciar.

Şedinţa de judecată în cazul primarului-suspendat începe la ora 9.00, fiind de aşteptat ca în cursul după-amiezii de astăzi să fie pronunţată o soluţie. Gheorghe Nichita este reprezentat, pe lângă avocaţii Marius Striblea şi Sandra Grădinaru, de Alexandru Chiciu, fost procuror anticorupţie. Chiciu a activat, în trecut, ca procuror, fiind magistrat în cadrul fostului Parchet Naţional Anticorupţie. Alături de Striblea, Chiciu este avocat şi în dosarele Elenei Udrea.

 
Imagini cu Nichita în China, Monaco şi Santorini
 
Gheorghe Nichita apare în mai multe fotografii realizate în diferite locuri ale Planetei, în timpul concediilor efectuate alături de amanta sa, în 2014. Potrivit imaginilor, publicate de un site naţional de ştiri politice, care s-a dovedit foarte bine informat în ultimele zile în ce priveşte dosarul de la Bucureşti al primarului Iaşului, Nichita a efectuat, în cursul anului trecut, cel puţin trei concedii în străinătate.
 
 
Unul dintre acestea în fost în luna mai, în China, următoarele fiind în Monte Carlo şi Santorini. Acestă chestiune excede acuzaţiile aduse de procuror. Considerăm că după o viaţa de muncă orice persoană ar trebui să îşi permită să plece cateva zile într-o vacanţă”, ne-a spus Sandra Grădinaru, una dintre avocatele primarului-suspendat.
Gheorghe Nichita se află în arest la domiciliu de pe 8 mai, urmare a unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, care admitea la acea vreme contestaţia DNA. El este acuzat de procurori de instigare la abuz în serviciu după ce ar fi folosit Poliţia Locală pentru a-şi spiona amanta.
 
 

 

Comentarii