Gigi şi Măricel, pierdere majoră la înaintarea dinspre centru

miercuri, 18 octombrie 2017, 01:50
3 MIN
 Gigi şi Măricel, pierdere majoră la înaintarea dinspre centru

Geaba şi l-a luat Măricel de la Cejău conţilier pe treburi de trafic şi influenţă politică la Bucureşti pe vechiul amic Gigi, fostul premare, că iote, frate, ce ghinion pe capul amândurora: în numai câteva zile toţi influensării prin care îşi exercita mandatul nenea Gigi la curtea lui Măricel i s-au dus pe copcă. 

Nu, nu au murit, Doamne-fereşte! Dar au sărit din schemă unul după altul, de mai mare supărarea. Primul sforar la care Gigi apela când avea o problemă de rezolvat la centru era, aşa cum v-am mai spus aicea, şmecheraşul de cartier Codrin Ştefănescu, secretar general adjunct în partidoi, amic cu nea Gigi din vremuri vechi, antice şi de demult, am putea spune. Acesta s-a dus cică pe copcă în partid după ce acum vreo două săptămâni a adus o gaşcă de interlopi la Curtea Supremă, cică pentru a-l apăra pe Dragnea când iese de la audieri de ziariştii cei hapsâni. Numai că presa l-a făcut apoi varză pe Dragnea, pe motiv că iote cu ce interlopi se înhaită. Aşa că, din câte am auzit, cică Dragnea l-a scos pe tuşă pe semiinterlopul Codrin, din cauza asta, spunându-i să nu-i mai calce vreodată prin faţă, pe la partid. A doua pierdere a lui nea Gigi cică e taman naşa nepoţelului, unsă la cumătria de acum o lună, cea care i-a botezat recent şi fiica: madama Rovana. Aceasta tocmai a sărit din schemă săptămâna trecută, încă nu a ajuns şi la bulău, graţie colegilor sensibili la o madamă de-a lor în cuget şi-n simţiri. Nea Gigi a suferit însă o pierdere grea, şi odată cu el şi ea Măricel. Ce-i de făcut în atare situaţiune? Păi, garson: ia adu tu o bere, ş‘apoi om mai vedea!
 
L-am descoperit pe senatorul Grig fără Oaie: stă cu chirie!
 
Vă mai amintiţi de fostul senator traseist Grig fără Oaie, stiimaţi telespectatori? Cum care: cel lăsat de tilicarii tuciurii fără casa din Copou, după ce o ipotecase la bancă apoi a fost executat, şi cel rămas fără afacere după ce s-a dus pe copcă treaba cu textilele în lohn. Ei bine, spun unii martori că fostul senator pepededist stă acuma, mai nou, cu chirie undeva tot prin Copou. Dar cică nu oriunde, ci în complexul Belleview. Ce ne miră este altceva: cine îi plăteşte chiria, cică acolo fără 4-500 de euro nu stai? Doi la mână: oare s-o fi dus acolo ca să se obişnuiască din vreme cu aerul mai tare de peste drum, de după gardul cu vălătuci de sârmă ghimpată pe cant?
 
PS: Unele surse din partidoi spun că, la şedinţa cu scandal de săptămâna trecută, Tudose i-ar fi cerut în faţă demisia lui Dragnea. Dacă e aşa, atunci chiar că Dragnea e cam cu un picior afară din biroul de şef. Iar dacă nu e aşa: atunci e afară cu celălalt picior…
 
**** PONT ****
 
Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare. Asta ca să nu ziceţi că nu v-am spus!

Comentarii