Grefiera acuzată că ţinea bani din trafic de droguri în seif, eliberată din arest

luni, 18 aprilie 2016, 01:56
1 MIN
 Grefiera acuzată că ţinea bani din trafic de droguri în seif, eliberată din arest

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au decis la finele săptămânii trecute să o elibereze din arest preventiv pe Cristina Solomon, grefiera de la Judecătoria Iaşi cercetată într-un dosar de trafic de droguri.

Magistraţii au admis astfel contestaţia ieşencei după ce prima instanţă, Tribunalul, stabilise ca aceasta să rămână în continuare în spatele gratiilor. Solomon a fost deja plasată în arest la domiciliu.

„Într-un final s-a înţeles că doamna Solomon nu constituie un pericol nici pentru ordinea publică, nici pentru procesul penal, care să justifice starea de arest preventiv. S-a considerat, totuşi, oportună o altă măsură preventivă, nu prin raportare la periculozitatea individului, ci la gravitatea acuzaţiei“, ne-a spus avocatul Olivian Moroşanu, apărătorul Cristinei Solomon.

Grefiera a fost arestată la finele lunii ianuarie fiind acuzată că l-ar fi ajutat pe nepotul său, Vlad Obreja, să strângă bani din comercializarea drogurilor. Cristina Solomon ar fi avut la domiciliu, spun anchetetorii, un seif în care Obreja îşi ţinea banii obţinuţi ilicit. 150.000 de lei ar fi fost descoperiţi în respectivul seif.

Şapte persoane au fost reţinut, în total, în acest caz, însă anchetatorii au suspiciuni că în reţea ar fi implicate şi alte persoane. Cei mai mulţi dintre inculpaţi au recunoscut comiterea faptelor.

Comentarii