De Business

Punem punctul pe știi

Iaşul a primit opt premii pentru proiectele derulate cu fonduri UE

sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 02:50
1 MIN
 Iaşul a primit opt premii pentru proiectele derulate cu fonduri UE

Iaşul a fost premiat la opt din cele 14 categorii de premii oferite de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est pentru beneficiarii care au implementat cu succes proiecte prin Programul Operaţional Regional. Nominalizările la premii au fost publicate pe site-ul instituţiei publice în perioada 12 – 23 noiembrie, iar cei interesaţi au putut vota proiectele care meritau, în opinia lor, marele premiu. La categorie „Cel mai mândru oraş, prin Regio transformat”, municipiul Iaşi – Pol de Creştere Regiunea Nord-Est a primit premiul special, în timp ce la subcategoria „Municipii”, premiul a fost ridicat de municipiul Paşcani, care a derulat patru contracte de dezvoltare urbană cu o valoarea totală de 28,75 milioane lei.

Câştigător a fost desemnat şi proiectul de modernizare a drumului judeţean Iaşi – Botoşani în valoare de 82 milioane lei, beneficiar fiind Consiliul Judeţean Iaşi. Premii speciale au primit şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” pentru reabilitarea şi modernizarea Campusului „Tudor Vladimirescu”, la categoria „Şcoala te face om. Regio îţi face şcoala”, în timp ce Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Euronest a primit un premiu similar la categoria „112? Aici Regio Nord-Est”.

Ultimele premii din sfera administraţiei publice ieşene  au fost primite de Primăria Municipiului Iaşi, pentru „Cea mai activă Unitate Administrativ Teritorială” şi de tandemul Primărie – Consiliul Judeţean Iaşi, pentru reabilitarea Mănăstirii Golia, la categoria „Cel mai de succes parteneriat”. În privinţa beneficiarilor din mediul privat, a fost premiat proiectul omului de afaceri Bogdan Piţigoi prin care a construit Centrul de Sprijinire şi Dezvoltare a Afacerilor IDEO din Valea Lupului (35,5 milioane lei) şi proiectul prin care s-a modernizat firma ieşeană Adservio Social Inovation (880.000 lei).  

 

Comentarii