Iată ce golani şi bişniţari conduc Iaşul ăsta, frate!

joi, 21 septembrie 2017, 01:50
3 MIN
 Iată ce golani şi bişniţari conduc Iaşul ăsta, frate!

Vă povesteam noi ieri aicea, pe scurt, despre cine ar fi personajul care l-a susţinut pe junele politruc de la partidoi Cătălin Ceafă Lată pentru a accede în conducerea Aeroportului, acelaşi personagiu dubios care se agită în continuare ca golănaşul Ceafă lată să devină şi şef acolo. 

Ei bine, acest trăgător de sfori la Bucale pentru junele mardeiaş ieşean (june care i-a pus mâna în gât lui Măricel, acuma ceva vreme) este fostul bişniţar bucureştean Codrin Ştefan Escu, chelboşelul acela libidinos care are mare intrare la Drac Nea şi la Olguţa. Mai revoltător este însă altceva: fostul bişniţar provenit din partidul lui Vadim are sub control cam tot ce a ajuns în partidoi din PRM, alături de Olguţa şi alţii, iar pe filiera asta, şi în baza faptului că el îl reprezintă la Bucale pe conţilierul şef Castanciu de la Iaşi. Asta ar fi partea talibană a partidoiului ieşean.

Dacă ne uităm în cealaltă parte a partidoiului, a lui Chirica, vedem că aşa-numita tabără reformată îl are pe post de ciomag mediatic pe buhaiul şantajist Ghihocel, într-o postură de mai mare ruişinea pentru Iaşul vniversitar şi cultural. Să mai spun că, în materie de instituţii regionale, unele ne sunt de-a dreptul luate iar la altele vin şefi de prin Botoşani sau Vaslui, unde partidoiul are lideri mai influenţi la centru, şi cu asta am cam spus totul, iar tabloul este complet: deezolant total. Iată aşadar ce golani şi bişniţari traf sforile Iaşului, fraţilor! 'Tu-i mama ei de cuşmă, că iar am dat cu ea de pământ şi i-am spart fundul…

A primit şpăgoi de dat mai departe, dar a băgat jumate în bozonar

Şi dacă tot am pomenit de junele mardeiaş de la Iaşi de mai sus, Ceafă Lată pe numele lui, haideţi să vă mai spunem una puţin ştiută despre personaj. Prin anumite medii elevate din târg se ştie că acest june, fost până nu de mult cadru vniversitar la privata lui Trompea&Nick Culescu, ar fi cel care a dat şpăgoiul imens la fostul menistru de finansuri Blej Jnar pentru ca acesta să emită două coduri fiscale pentru vniversitatea lui Trompea&Nick Culescu, când aceştia se băteau pe patrimoniu, chestie care a distrus totul în final acolo.

Şi încă un amănunt interesant: cică junele a dat mai departe, la menistru, doar jumate din banii primiţi de la cei interesaţi, cealaltă jumătate băgând-o la bozonarele proprii, treabă care s-a lăsat atunci cu un mare dar discret scandal intern.

În fine, treburi vechi: altceva aveam în cap acuma. Anume, vedeţi voi, aceia pe care i-am auzit în ultimele zile spunând despre băiatul ăsta că dă bine doar cu pumnul, că nu ar avea calificare în a se descurca în politichia românească, în avioane şi alte celea: ia ciocul mai mic şi joc de glezne! Nu vedeţi că tinerelul e mai uns cu alifiile politichiei chiar şi decât şefii lui mai mari? Nu vedeţi că omul are viitor? Hai, nea Măricel: la mai mare cu el!

****** PONT ******

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare. Asta ca să nu ziceţi că nu v-am spus!

Comentarii