Ieşenii care au prins o locuinţă ANL cu chirie, în prag de An Nou

marți, 27 decembrie 2016, 02:57
2 MIN
 Ieşenii care au prins o locuinţă ANL cu chirie, în prag de An Nou

Câţiva ieşeni vor primi de Anul Nou locuinţe noi. Consiliul Local va discuta joi propunerile de atribuire a unor locuinţe disponibile, construite prin ANL, destinate tinerilor spre închiriere.  

Direcţia de Administrare a Patrimoniului Pu­blic şi Privat a propus atribuirea unei locuinţe cu două camere situată în bulevardul Chimiei nr. 63, către Violeta-Claudia Tărăboanţă Pulbere şi familia sa. Un apartament cu o cameră în şoseaua Nicolina nr. 115, în blocul 1004, va reveni lui Paul Călinescu, iar un altul, Ramonei Şerban.

Atribuirea unui apartament cu o cameră din bulevardul Alexandru cel Bun nr. 70, blocul 250, către Nicuşor-Marian Onuţă urmează să fie revocată, locuinţa urmând să revină Mihaelei Geanina Ciobotaru. Un apartament cu o cameră în bulevardul Dacia nr. 42 va reveni lui Vasile Tiberiu Ilie.

DAPPP a propus şi soluţionarea situaţiei lui Gheor­ghiţă Stan, care locuia îm­preună cu soţia într-un apartament din bulevardul Alexandru cel Bun nr. 70. Cei doi soţi au divorţat, acumulându-se totodată datorii de aproape 7.000 de lei către Veolia. DAPPP a propus trecerea contractului de închiriere pe numele soţului, acesta angajându-se să achite şi datoriile înregistrate. DAPPP a propus şi prelungirea con­tractelor de închiriere cu loca­tarii tronsoanelor 3 şi 4 ale blocului 1004, care urmează să expire la 1 ianuarie. Contractele de închiriere vor fi prelungite doar pentru fa­miliile care îndeplinesc condiţiile legale, nu au datorii către furnizorii de utilităţi sau la chirie şi care nu au litigii pe rol pentru rezilierea contractului.

Consilierii locali vor avea pe masă şi proiectul de hotărârea privind aprobarea listelor de prioritate cu solicitanţii care au înregistrat cereri până la 30 septembrie în vederea acordării unei locuinţe. Pe listă se regăsesc 569 de solicitanţi de locuinţe convenabile, 400 de ieşeni care au cerut locuinţe sociale şi alţi 6 care au fost evacuaţi din locuinţe retrocedate foştilor proprietari. Lista solicitanţilor şi punctajele aferente fiecăruia pot fi consultate la adresa de internet http:// www.primaria-iasi.ro/imagini-iasi/fisiere-iasi/1482505237-proiect%2013.pdf 

Comentarii