IMAGINI: De 1 iunie, deputatul Viorel Blăjuţ a petrecut cu copiii din Iaşi

marți, 02 iunie 2015, 01:56
2 MIN
 IMAGINI: De 1 iunie, deputatul Viorel Blăjuţ a petrecut cu copiii din Iaşi

Clovnii şi dulciurile au contribuit la reuşita întâlnirii.

Distracţie, bucurie, dulciuri şi atmosferă de poveste! Aşa a fost ieri, de Ziua Copilului, în Parcul Expoziţiei. Mii de fete şi de băieţi au dat curs invitaţiei deputatului independent Viorel Blăjuţ de a pe­trece împreună ziua de 1 iunie. Chiar de la început, micii oaspeţi au fost întâmpinaţi de clovni care au pictat feţele copiilor şi au îm­ple­tit baloane în cele mai năstruşnice forme. Deputatul Blăjuţ i-a servit personal cu îngheţată delicioasă, dar copiii au mai avut la dispoziţie popcorn, suc şi vată de zahăr.

GALERIE FOTO I

De acelaşi „tratament“ dulce s-au bu­curat şi copiii care au participat la Festivalul de teatru, muzică şi dans „Înşir-te Mărgărite“, ce avea loc în apropiere. Şi pentru că educaţia nu trebuie să ia pauză nici măcar o zi, băieţii şi fetele au primit un pliant frumos colorat, potrivit pentru vârsta lor, în care erau învăţaţi cum să se comporte în caz de incendiu.

GALERIE FOTO II

„Mă bucur că am petrecut o zi foarte frumoasă cu aceşti copii minunaţi care au venit în Parcul Expoziţiei. Şi vremea a ţinut cu noi. Şi gândul cel bun! Ce pot să mai spun? Toţi copiii merită o via­ţă mult mai bună! Avem datoria să-i protejăm, avem datoria să le oferim educaţie de cea mai bună calitate. Din păcate – o spun cu tristeţe! – statul român face prea puţine pentru copiii din România. Probabil pentru că nu au drept de vot! Dar aici se vede de fapt seriozitatea şi buna-credinţă a clasei politice. În felul în care tratează noile generaţii. În felul în care se zbate pentru a le face o viaţă mai bună, un trai decent. La noi în ţară, jumătate dintre copii sunt su­puşi riscului sărăciei şi excluderii sociale! De aceea, toţi suntem obligaţi să respectăm copilăria şi drepturile copiilor, dar şi să atra­gem imediat atenţia autorităţilor ori de câte ori aceste drepturi nu sunt respectate!“, ne-a declarat deputatul Blăjuţ.

Spre seară, parlamentarul ieşean a părăsit Parcul Expoziţiei pentru a se întâlni şi cu copiii din Alexandru cel Bun, Podu Roş, Nicolina şi CUG.
 

Comentarii