N

În Podu Roş se va circula mai lejer după sărbători. Apare o stradă nouă

N

sâmbătă, 05 aprilie 2014, 15:24
2 MIN
 În Podu Roş se va circula mai lejer după sărbători. Apare o stradă nouă

\N

Primăria va demara lucrările de modernizare a străzii Eternitate şi a stradelei Sfântul Andrei după Sărbătorile Pascale. Lucrările au fost atribuite constructorului de la firma RDV Construct din Bucureşti, după mai bine de jumătate de an de când a fost lansată licitaţia.

Lucrările înseamnă modificări importante pentru şoferii din Iaşi.

Stradela Sfântul Andrei va face legătura dintre podul Cantemir şi strada Palat, fiind o nouă arteră care va descongestiona traficul din zona Podu Roş. Strada va avea o lungime de 192 de metri şi o lăţime de 6 metri.

Din acelaşi contract face parte şi modernizarea străzii Eternitate. Artera va fi asfaltată pe toată lungimea sa, pornind din dreptul Cimitirului Eternitatea şi până la intersecţia cu Podul de Fier. Are o lungime totală de 1.120 metri şi o lăţime între 7 metri şi 6,5 metri, iar la proiectare a fost luată în considerare o viteză de 50 km/h. Primăria va monta borduri, va moderniza trotuarele cu pavele şi va reabilita partea carosabilă cu două straturi de asfalt. Modernizarea ambelor străzi va costa 2,5 milioane de lei, fără TVA, iar lucrările vor avea o durată maximă de şase luni.

Primăria va demara lucrările şi în Cimitirul Buna Vestire, de asemenea, la sfârşitul acestei luni. Lucrările au fost atribuite prin licitaţie firmei Conest, care va câştiga 2 milioane de lei, fără TVA, din bani publici. Suma va fi investită pentru modernizarea cimitirului din CUG care are o suprafaţă de peste 10 hectare. Primăria intenţionează să amenajeze noi alei pietonale printre morminte. Acestea vor fi alei principale cu lungimi totale de 880 de metri şi lăţimi de 6,5 metri. Aleile secundare vor fi modernizate în lungime totală de 1,2 km, iar cele transversale dintre parcele, 1,4 km. Principala investiţie va viza însă construcţia unui grup sanitar în interiorul cimitirului.

Comentarii