Începe FITPTI, ediția a VIII-a! Primele spectacole la Teatrul Luceafărul Iaşi

vineri, 02 octombrie 2015, 12:05
2 MIN
 Începe FITPTI, ediția a VIII-a! Primele spectacole la Teatrul Luceafărul Iaşi

În preziua celei de-a VIII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tînăr (4-9 octombrie, focus Tînărul artist român), Teatrul Luceafărul Iași, organizatorul evenimentului, va avea un showcase în care va prezenta publicului și invitaților din țară și străinătate două din cele mai recente producții care îi definesc identitatea instituțională.

Sîmbătă, 3 octombrie, de la ora 11, la sala mică, Hansel și Gretel, un spectacol de storytelling și teatru de obiecte, realizat de regizorul Ion Ciubotaru, cu tinerii actori Carmen Mihalache, Alex Iurașcu, George Cocoș și mai experimentata Liliana Mavriș Vîrlan.  
 
De la ora 17 și 19, petrecăreții sînt invitați la silent disco party în Pisica verde de Elise Wilk, regia Bobi Pricop, scenografia Irina Moscu, cu Dragoș Maftei, Ioana Corban, Alex Iurașcu, George Cocoș, Carmen Mihalache, Camelia Dilbea. Utilizînd în premieră absolută în România acest sistem, regizorul Bobi Pricop spune că “Pisica verde este o piesă care vorbeşte despre lumi imaginare, despre adolescență, dragoste și singurătate. Personajele imaginate de Elise Wilk nu interacționează aproape deloc, ci se adresează direct publicului, povestind propria versiune a aceluiași eveniment. Provocarea pe care o adresăm publicului tânăr este să urce pe scenă alături de actori într-un club, la o petrecere silent disco, unde vor afla povestea a șase adolescenți și a unei seri care le va schimba viețile.” Spectacolul  Pisica verde se adresează publicului peste 14 ani, anunţă Oltița Cîntec, director artistic FITPTI. 


Duminică, 4 octombrie, în prima zi oficială a FITPTI, dimineața de la ora 10, la sala mică, artiștii Beatrice și Florin Iordan, din vestita formație de muzică veche românească "Trei parale" (a cărei muzică s-a auzit pe genericul filmului Aferim!) vor juca în Harap Alb, un spectacol de umbre și muzică live al Companiei Hopa-Trop din București. De la ora 11,30, la sala mare, actorii Teatrului Puck vor susține o reprezentație cu Rățușca cea urîtă de H.Cr Andersen, un spectacol de animație despre ce înseamnă să fii diferit, să fii lebădă printre rățuște. 
 
Seara, de la ora 19, trupa Teatrului Național "Radu Stanca Sibiu" va prezenta spectacolul de artă activă al lui Bogdan Georgescu, Antisocial, pe tema libertății de expresie. Elevi, profesori, părinți vor dezbate cu mijlace artistice pe scenă și în sală pe tema rețelelor de socializare și a comunicării intergenerații.
 
Ca în fiecare an, un spectacol de videomapping, lumini și lasere realizat de artistul vizual Andrei Cozlac va putea fi urmărit în fața Teatrului Luceafărul începînd cu ora 20,30. Spectacolul va fi transmis și live streaming la adresa https://youtu.be/8r5Hx7quuTU., pentru a oferi posibilitatea și celor care nu sînt în Iași să participe măcar vizual, de la distanță, la eveniment.
 
 
 

Comentarii