IRO, la aniversarea de 5 ani: aici s-au făcut în medie 8 operaţii pe zi

marți, 28 martie 2017, 01:50
1 MIN
 IRO, la aniversarea de 5 ani: aici s-au făcut în medie 8 operaţii pe zi

Institutul Regional de Oncologie Iaşi (IRO) a împlinit cinci ani de existenţă. În singurul institut din Moldova care se ocupă de diagnosticul şi tratamentul pacienţilor oncologi s-au realizat în primii cinci ani de viaţă peste 14.000 de intervenţii chirurgicale. 

Specialiştii compartimentului de radioterapie au efectuat în acest timp peste 75.000 de şedinţe de radioterapie în spitalizare de zi. Medicii au realizat pe spitalizare de zi peste 47.000 de şedinţe de chimioterapie şi peste 7.000 de investigaţii de înaltă performanţă în ambulatoriu.

„În septembrie 2011, IRO Iaşi a fost înfiinţat ca instituţie cu personalitate juridică, putând prelua patrimoniul unui proiect creat de Ministerul Sănătăţii şi de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi. Primii pacienţi au intrat în saloanele noi ale spitalului în 25 martie 2012 urmând ca în două luni primul nucleu medical multidisciplinar să debuteze în noua locaţie. Spitalul a fost gândit ca un centru de cancer regional, cu o zonă spitalieră cu 300 de paturi. Eram cel mai nou spital din ţară şi cel mai nou institut de oncologie, având «fraţi» cu mare experienţă şi renume la Bucureşti şi Cluj. Începeam construcţia unei echipe medicale, fără de care spitalul nu putea exista. După cinci ani, suntem bine poziţionaţi şi recunoscuţi în ţară pentru calitatea îngrijirilor medicale pe care le asigurăm, pentru anumite servicii fiind consideraţi lideri în sistemul public de sănătate“, au nuanţat reprezentanţii IRO.  

 

 

Comentarii