De Sănătate

Punem punctul pe știi

Jumătate de an de analize pentru cel muşcat la spital de un drogat

Teama medicilor este că drogaţii pot avea diferite boli contagioase.

marți, 28 martie 2017, 01:50
2 MIN
 Jumătate de an de analize pentru cel muşcat la spital de un drogat

Bărbatul muşcat în UPU de un ieşean aflat în sevraj va trebui să-şi facă analize şi după jumătate de an de la incident. Potrivit medicilor din Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon“, rezultatele primelor analize nu sunt concludente, şi nu exclud ipoteza unei îmbolnăviri ale cărei semne pot apărea în următoarele luni. 

Momentan, primele ana­lize efectuate de victima incidentului din UPU arată că starea pacientului este relativ bună. Pentru boli precum hepatita B, HIV/SIDA sau sifilis, ieşeanul trebuie să-şi facă investigaţii de specialitate după aproximativ şase luni. „Primele rezultate au venit, sunt relativ în regulă, dar nu sunt concludente. Pacientul a primit re­comandarea să se adrese Spitalului de Boli Infecţioase după câteva luni pentru alte examene şi investigaţii“, a subliniat dr. Gabriel Perianu, medic primar UPU.

Joi seara, un consumator de droguri a provocat un incident neobişnuit în UPU. Ieşeanul, în vârstă de 38 de ani, care venise la spital în calitate de însoţitor pentru o prietenă, a sărit la bătaie şi a muşcat de gât şi de ureche un alt aparţinător, un bărbat care-şi adusese un părinte la spital. Scena s-a petrecut sub privirile colectivului me­dical din UPU şi ale celorlalţi pacienţi şi aparţinători care se aflau în incinta unităţii de primire urgenţe. Medicul de gardă a sunat la 112, a chemat Poliţia, şi s-a ocupat de victima muşcată. Bărbatul agresat a fost consultat de medicii de la ORL, iar agresorul a fost preluat de reprezentanţii Poliţiei. Agresorul le-a declarat poliţiştilor veniţi în UPU că a muşcat victima pentru că ar fi observat că-i aruncă ocheade prietenei sale. 

 

 

Comentarii