De Business

Punem punctul pe știi

Lăcomia unor patroni de firme nu are limite

O brutărie din Podul de Piatră a fost prinsă cu o cantitate de 400 de kilograme de făină, expirată de jumătate de lună , ce era pe punctul să fie introdusă în procesul de fabricaţie.

vineri, 30 august 2013, 01:50
2 MIN
 Lăcomia unor patroni de firme nu are limite

O brutărie a fost prinsă ieri pe picior greşit de către reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Iaşi. Aceştia au descoperit că la o unitate din Podul de Piatră se folosea făină care avea termenul de valabilitate expirat. Este vorba de o cantitate destul de mare

„În urma unui control efectuat în data de 29.08.2013, comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Iaşi, verificând activitatea unei brutării din Municipiul IaşIi, zona Podul de Piatră au identificat în spaţiul de depozitare al acesteia cantitatea de 400 de kilograme de făină având termenul de valabilitate depăşit de la data de 10.08.2013”, a precizat Marian Grigoraş, comisar şef al Comisariatului Regional de Protecţie a Consumatorului. Se pare că făina ar fi urmat să fie folosită ca materie primă în procesul de producţie dacă nu era depistată neregula şi ieşenii ar fi mâncat pâinea respectiv. „Având în vedere fapta constatată, a fost aplicată o amendă contravenţională în cuantum de 6000 de lei. Totodată, cu privire la acea făină a fost dispusă măsura retragerii din circuitul consumului uman. În prezent, instituţia noastră desfăşoară o acţiune tematică de control privind comercializarea pâinii şi a produselor de panificaţie”, a conchis Marian Grigoraş. De-a lungul timpului, situaţii similare au fost întâlnite şi în alte judeţe. De exemplu, la începutul anului, o tonă şi jumătate de făină expirată a fost confiscată de la o brutărie din Gorj, iar patronul acestui punct de lucru a fost amendat cu 20 de milioane de lei. La momentul respectiv, administratorul brutăriei a făcut un experiment inedit pentru a le arăta celor de la Direcţia Sanitar Veterinară din Gorj că nu păţeşte nimic dacă mănână pâine fabricată din făină expirată. Aşadar, bărbatul a făcut o pâine de 300 de grame din făină respectivă. Cu toate acestea, reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare au decis să distrugă cantitatea de 1,5 tone.

 

Comentarii