De Business

Punem punctul pe știi

Lidl face ultimele aranjamente pentru a ridica un nou magazin

sâmbătă, 09 aprilie 2016, 01:50
1 MIN
 Lidl face ultimele aranjamente pentru a ridica un nou magazin

Lidl mai face un pas înainte în proiectul de pe Bulevardul Primăverii. Retailerul a obţinut avizul de mediu necesar ridicării unui supermarket în „coasta” societăţii Iaşitex. La începutul acestui an, pe 19 ianuarie, retailerul a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) eliberarea acordului de mediu unui centru comercial de tip supermarket, amenajarea parcării şi a căilor de acces, respectiv organizării şantierului. 

Suprafaţa de teren deţinută de Lidl la Ţesătura este de 7.445 de metri pătraţi, fiind cumpăraţi de la fondul de investiţii Green Plaza în luna iunie a anului trecut. Supermarketul ce urmează a fi construit va avea o suprafaţă de circa 2.700 metri pătraţi, iar parcarea va putea adăposti 91 de autoturisme, potrivit documentaţiei depuse de reprezentanţii Lidl la APM.

Dezvoltatorul imobiliar Plaza Centers a negociat încă de la începutul anului trecut cu Dedeman şi Lidl vânzarea terenului de circa 46.000 de metri pătraţi situat pe Bulevardul Primăverii nr. 2. Valoarea estimată a afacerii se ridică la 7,2 milioane de euro. Pe terenurile ce anterior aparţinuseră fondului va „răsări” şi un magazin Dedeman, mai precis relocarea magazinului retailerului din Manta Roşie. Green Plaza SRL a cumpărat terenul respectiv în anul 2007 de la Iaşitex SA în urma unei licitaţii cu cel puţin 21 de milioane de euro. Intenţia fondului de investiţii era ca pe acel amplasament să fie construit proiectul comercial Iaşi Plaza, dar şi clădiri de birouri, investiţie ce urma să „înghită” 75 de milioane de euro. 

 

 

Comentarii