Premierul Grindeanu, la şedinţa comună de ieri de la Piatra Neamţ:

Lucrările la autostrada Moldova-Transilvania vor începe mai devreme de 2020

vineri, 24 martie 2017, 02:50
2 MIN
 Lucrările la autostrada Moldova-Transilvania vor începe mai devreme de 2020

Autostrada Moldova – Transilvania a fost una dintre temele abordate ieri în şedinţa comună a guvernelor din România şi Republica Moldova, care a avut loc la Piatra Neamţ. Prim-ministrul Sorin Grindeanu a declarat după reuniune că, în acest an, va fi actualizat studiul de fezabilitate realizat în anul 2011 şi, ulterior, va putea fi lansată licitaţia pentru proiectare şi execuţie. 

Potrivit lui Grindeanu, atât la nivelul Guvernului, cât şi la Parlament, se are în vedere o simplificare a legislaţiei achiziţiilor publice astfel încât „termenele fără sfârşit care premerg execuţia unor lucrări să fie reduse la maximum“. „De multe ori, aceste perioade sunt mai lungi decât execuţia în sine a unei lucrări. Legat de subiectul autostrăzii Moldova – Transilvania, domnul ministru Cuc (Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, n.r.) a prezentat în întâlnirea noastră comună planul pe care îl are, şi anume, ajutat şi de această schimbare legislativă, pe parcursul acestui an va fi reactualizat studiul de fezabilitate astfel încât să fim în situaţia să putem să lansăm spre licitaţie proiectarea şi execuţia în acelaşi timp şi să nu facem lucruri separate“, a declarat prim-mi­nistrul Grindeanu.

El a adăugat că, în timp ce fosta guvernare a prevăzut începerea lucrărilor la autostradă cel mai devreme în 2020, actualul executiv nu are în vedere în niciun caz „termene de acest tip“, ci mai devreme. „V-am spus dorinţa noastră, vorbim de bani europeni, dorim să atragem cât mai mulţi bani europeni, iar domeniul infrastructurii este una dintre priorităţile guvernului pe care-l conduc“, a explicat premierul. În acelaşi timp, prim-ministrul a precizat că, în cadrul şedinţei comune cu executivul din Republica Moldova, s-a vorbit şi despre faptul că autostrada Moldova – Transilvania va fi legată inclusiv de Chişinău. 

Comentarii