Medicina din Iaşi, a doua pe ţară după medie

marți, 01 august 2017, 01:50
2 MIN
 Medicina din Iaşi, a doua pe ţară după medie

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a realizat o comparaţie între rezultatele şi concurenţa de la Iaşi faţă de cele de la restul universităţilor de profil din ţară. 

Astfel, judecând după concurenţa pe locurile bugetate la Medicină, UMF Iaşi este pe locul trei în ţară, după UMF Târgu Mureş şi Bucureşti, înaintea UMF Cluj-Napoca, Timişoara şi Craiova, în condiţiile în care la Târgu Mureş este singurul loc din ţară unde încă se mai dă examen de admitere dintr-o singură disciplină, în rest fiind din două. Luând ca exemplu ultima medie de admitere la universităţile de profil, tot la Medicină, la buget, UMF Iaşi este pe a doua poziţie la nivel naţional, cu 8,90, după Craiova, cu 9,42, dar înaintea Bucureştiului, cu 7,70, Clujului, cu 7,81, Târgu Mureşului, cu 7,52, şi Timişoara cu 8,70.

„Văzând concurenţa ridicată, pentru a încuraja tinerii absolvenţi de liceu să aleagă o carieră în medicină, la propunerea mea, Consiliul de Administraţie din Iaşi a accpetat să organizăm a doua sesiune de admitere în luna septembrie a acestui an“, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi. În paralel, UMF Iaşi desfăşoară în această perioadă concursul de admitere pentru locurile în valută, la care se pot înscrie cetăţeni ai statelor UE şi non-UE în trei etape. 1.766 de candidaţi din UE şi non-UE şi-a făcut cont pe portalul UMF, iar 1.038 au depus aplicaţii finalizate, dintre care 551 pentru studii în limba franceză, 424 în limba engleză şi 63 în limba română.  

 

 

Comentarii