Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ne-au stins lanterna

GALERIE
gheorghe-iasi-sin-gorobsov-mendy-mures-agerpres
  • gheorghe-iasi-sin-gorobsov-mendy-mures-agerpres
- +

 

CSM Poli – ASA Târgu Mureş 0-0, în etapa a VII-a a play-out-ului Ligii I de fotbal. CSM nu a reuşit să învingă o echipă modestă, deşi a avut mai multe ocazii de a înscrie. ASA a trecut pe lângă gol la ultima fază, la care Frăsinescu a salvat de pe linia porţii
 
 
CSM: Grahovac – Voicu (’80 - Danale), Mihalache, Frăsinescu, Ţigănaşu – Ştefănescu, Mitic, Gheorghe (’68 - Bosoi), Böle – Cristea, Golubovic (’80 -  Moldovan). Antrenor: Eugen Neagoe.
ASA: Pap – Velayos, Tudose, Candrea, Mendy – Gorobsov - Nicoliţă, Ferfelea, E. Dică (’67 - Balgiu), Sin (’77 - C. Rus) – Ciolacu (’70 - Lemnaru). Antrenor: Ioan  Ganea.
Cartonaşe galbene: Ciolacu (‘2).
Arbitri: Horia Mladenovici (Bucureşti); Alexandru Vodă (Alba), Adrian Mărginean (Alba).
 
CSM Politehnica a ratat un excelent prilej de a se distanţa la trei puncte în fruntea play-out-ului Ligii I. Ieri, în faţa unei asistenţe subţiri, echipa ieşeană nu a reuşit să treacă de o echipă foarte modestă, ASA Târgu Mureş, lanterna clasamentului având, pe lângă problemele grave financiare, organizatorice şi de clasament, multe absenţe importante: cuplul de stoperi Constantin – Roukgalas, stâlpul din faţa lor, Mureşan şi vârful Bâtfoi.
Iaşul a dat iluzia în prima repriză că e doar o problemă de timp până va înscrie. Cristea (’11) a fost primul om periculos pentru Pap, portarul mureşean remarcându-se apoi la încercările lui Cristea (’21 – şut din cădere, de la 12 metri, respins după un plonjon spectaculos) şi Böle (’31 – şut de la 6 metri, singur cu portarul) şi având noroc în minutul 40, când Ştefănescu a finalizat o frumoasă acţiune individuală cu un şut în bară.
Odihna a întunecat însă luciditatea gazdelor, care au măcinat în gol în actul doi şi nu au reuşit să profite de slăbiciunile ardelenilor. De aceea, prima şi singura ocazie importantă a Iaşului în repriza secundă a apărut abia în minutul 86, când Böle nu a profitat de o eroare a lui Pap. Iaşul a forţat victoria pe final cu Grahovac urcând în atac la două faze fixe, însă golul nu a căzut. Mai mult, după ultima ieşire din poartă a sârbului, din ultimul minut de prelungiri, ASA era să profite, pe contraatac, şutul lui Lemnaru fiind scos de pe linia porţii de Frăsinescu.
Aşadar, două puncte irosite de CSM, care rămâne însă pe primul loc al clasamentului zonei a doua a campionatului.
 
Sceptici în privinţa investitorului
 
^ Neagoe a comentat după meci urcările lui Grahovac în atac: “La prima fază la care Grahovac a venit în careul advers, i-am spus eu să se ducă, la a doua i-am spus să stea în poartă, dar mi-a zis că nu a auzit. A apărut ocazia lor, singura din tot meciul, care era să ne coste, însă ar fi fost nedrept”. ^ Gazdele au efectuat modificări pe foaia de joc înainte de startul partidei. În locul lui Bădic, care era anunţat rezervă, a fost cooptat pe bancă juniorul Vlad Danale. El a fost chiar introdus pe teren pe final, alături de un alt jucător al formaţiei juvenile pregătite de Bebe Manole, Sabin Adrian Moldovan. Ambii au avut o comportare care l-au mulţumit pe Eugen Neagoe, chiar dacă Danale a lipsit câteva minute de pe teren după ce a fost umplut de sânge ca urmare a unei lovituri primite în figură. Tehnicianul a punctat la final: “Ştefănescu a acuzat ceva probleme în ultima perioadă şi nu a fost tocmai în regulă la încălzire. Pentru a avea mai multe variante under 21, l-am luat pe bancă şi pe Danale, în timp ce Moldovan a făcut o încălzire specială, pentru a fi gata să intre titular. Ambii juniori au jucat bine”. Neagoe a mai anunţat că îl va legitima pentru echipa mare şi pe Asăvoaie, un alt junior care s-a remarcat în ultima perioadă. ^ Pe banca gazdelor au mai stat Caparco, Sato, Ciucă şi Santos. ^ După meci, Milan Mitic şi Cosmin Frăsinescu s-au arătat sceptici, la microfonul Digi Sport, că anunţatele tratative de preluare a CSM de către un investitor vor fi concretizate. ^
 
Declaraţiile tehnicienilor
Eugen Neagoe: “A fost o partidă dificilă, aşa cum mă aşteptam. Am făcut un joc destul de bun, ne-am creat mai multe situaţii de a înscrie, dar n-am dat gol. Terenul a fost prost, nu a putut fi tuns, compactat.. Eu cred că meritam victoria. Rămânem singura echipă cu opt jocuri fără înfrângere. Pentru asta, dar şi pentru dăruirea de astăzi, îi felicit pe băieţi”.
Ionel Ganea: “Deşi am avut multe absenţe, am câştigat un punct, pe care eu îl consider meritat. Puteam chiar câştiga la ultima fază, la ocazia lui Lemnaru sau dacă eram mai concentraţi pe faza de atac. La fel de bine însă, puteam pierde în faţa celei mai omogene şi celei mai în formă echipe din play-out. Cât vom avea şanse de evitare a retrogradării ne vom bate pentru ele”.
 
 
 
Titlul nu s-a decis!

FCSB – FC Viitorul 1-1 (1-0). Pintilii (’40) / Ţucudean (’74). Meciul cel mai important al etapei a VII-a din play-out a avut o primă repriză dominată clar de gazde, care au ratat numeroase ocazii. S-a remarcat pofta de joc a lui Alibec, muştruluit în ultima vreme de Gigi Becali. Alibec a avut cea mai mare ocazie, când a trimis în bara transversală din faţa porţii, dar golul a venit simplu, de la Pintilii din pasa lui Boldrin. Firavele contraatacuri viitoriste s-au irosit din cauza impreciziei jucătorilor în faţa porţii. Suspansul s-a adâncit în min. 74, când noul intrat Ţucudean a adus egalarea, dar Viitorul a rămas după cinci minute cu un om mai puţin, deoarece Hodorogea s-a accidentat după ce Hagi epuizase schimbările. O victorie a FCSB ar fi lămurit, practic, problema campioanei. În aceste condiţii, totul se joacă.  

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri