Nebunie cu plata taxelor de permis sau paşaport. Ieşenii merg în continuare la CEC

sâmbătă, 09 iulie 2016, 02:01
2 MIN
 Nebunie cu plata taxelor de permis sau paşaport. Ieşenii merg în continuare la CEC

Noul sistem de plată a taxelor pentru eliberarea paşapoartelor i-a înnebunit atât pe cetăţeni, cât şi pe funcţionarii Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple (SPCEEPS). Menit a simplifica modul de plată a taxelor, noul sistem introdus acum trei zile a reuşit să le complice. 

Oficiile poştale nu ştiu încă ce comisioane să aplice, iar ghişeele CEC Bank au fost asaltate în continuare de petenţi. “Cei mai mulţi dintre cetăţenii care vin la noi erau obişnuiţi să plătească la CEC, dar CEC Bank nu mai are dreptul să facă aceste încasări. Ca urmare, se duc la Poştă, dar fiecare oficiu aplică alt comision, pentru că nici ei nu ştiu exact ce au de făcut. Se întâmplă să-i spunem omului că trebuie să-şi ia înapoi nişte bani, dar cei mai mulţi nici nu vor să audă. «Lăsaţi, doamnă, aşa, că nu mai stau la coadă să iau 5 lei». Va trebui trimisă o circulară către Poştă, pentru clarificare. Din păcate, deocamdată sunt puţini cei care apelează la Internet Banking. Sperăm ca numărul lor să crească, ceea ce ar elimina aglomeraţia excesivă din această perioadă a anului”, a spus comisarul şef Nicoleta Nistor, şefa SPCEEPS.

Taxele impuse pentru eliberarea paşapoartelor sunt de 219 lei pentru paşaportul temporar, 258 lei pentru paşaportul eliberat copiilor sub 12 ani şi 283 lei pentru paşaportul electronic, valabil timp de cinci ani. Guvernul a modificat printr-o ordonanţă de urgenţă modul de plată a taxelor pentru Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor şi SPCEEPS. Pentru SPCRPCÎV, contul este RO25TREZ406502601X023205 deschis la Trezorerie.

Pentru SPCEEPS, contul este RO42TREZ406502602X023206, tot la Trezorerie. Datele aferente Instituţiei Prefectului sunt judeţul Iaşi, strada Anastasie Panu nr. 60, Iaşi, CUI 4541599. Pe documentul de plată se vor înscrie codul numeric personal şi numele persoanei beneficiare a serviciului solicitat, contul IBAN, codul fiscal şi denumirea Instituţiei Prefectului, suma şi tipul de documente pentru a căror contravaloare se încasează plata.

Comentarii