Nichita, cu un picior în Palatul Roznovanu. Ar putea reveni pe scaunul de primar

marți, 02 iunie 2015, 01:59
2 MIN
 Nichita, cu un picior în Palatul Roznovanu. Ar putea reveni pe scaunul de primar

Tribunalul Bucureşti a decis ca edilul suspendat să fie cercetat în libertate, însă decizia nu este definitivă.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au dispus, zilele trecute, eliberarea din arest la domiciliu a primarului-suspendat al Iaşului, Gheorghe Nichita. Soluţia luată de ju­decătorii din Capitală nu este încă definitivă şi poate fi contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). În cazul în care decizia va fi menţinută de şi de către Curtea de Apel Bucureşti, cel mai important efect al acesteia ar putea fi anularea efectelor suspendării din funcţia de primar a lui Nichita.

Marius Striblea, cel care îl re­prezintă în instanţă pe Gheorghe Nichita, dă de înţeles că, în cazul în care Curtea de Apel Bucureşti va da o soluţie favorabilă lui Nichita, acesta se va întoarce la palatul Roznovanu: „Este un pas important spre normalizarea situaţiei judiciare a domnului Gheorghe Nichita. Prin această soluţie, instanţa de judecată i-a redat dreptul firesc de a-şi exercita atribuţiile de primar. Domnia sa are doar obligaţia de-a nu părăsi ţara fără a anunţa şi obligaţia de-a nu lua legătura cu părţile şi cu martorii din dosar“, a declarat Striblea.

Gheorghe Nichita se află în arest la domiciliu pe pe 8 mai, urmare a unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti. Şi atunci, în primă instanţă, judecătorii instanţei de fond stabileau ca Nichita să fie cercetat sub control judiciar, măsura fiind înlocuită cu arestul la domiciliu urmare a judecării contestaţiei.
 

Comentarii