Notele la rezidenţiatul de la Iaşi sunt mai mari decât cele de anul trecut

miercuri, 26 noiembrie 2014, 02:56
2 MIN
 Notele la rezidenţiatul de la Iaşi sunt mai mari decât cele de anul trecut

Asta pare să indice nota maximă din 2014, mai mare cu un punct faţă de cea de anul trecut.

Punctajul cel mai bun obţinut la concursul de rezidenţiat de anul acesta în centrul universitar din Iaşi a fost mai mare cu un punct faţă de cel de anul trecut. Notele obţinute în toate cele trei domenii – medicină, medicină dentară şi farmacie –  de absolvenţii facultăţilor de profil înscrişi la rezidenţiat la Iaşi au fost mai mari faţă de concursul organizat în 2013.

În urma examenului susţinut duminică, începând cu ora 08.30, în şase centre universitare din ţară, – Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Tg. Mu­reş şi Timişoara -, în cele trei domenii, la Uni­versitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ (UMF), punctajul cel mai mare a fost înre­gistrat în primul domeniu. Astfel, pentru medicină generală, „nota“ cea mai mare a fost de 938 de puncte din 950 posibile, candidatul greşind răspunsul la aproximativ cinci întrebări din cele 200. Anul trecut, în acelaşi domeniu, punctajul maxim înregistrat a fost de 937 de puncte. Potrivit rezultatelor din centrul ieşean, medicina generală a fost urmată de medicina dentară, acolo unde „no­ta“ cea mai mare a fost doar cu o „zecime“ mai sus decât farmacia. Astfel, scorul cel mai bun obţinut în domeniul me­dicinei dentare a fost de 881 de puncte, iar în domeniul farmaciei acesta a fost de 880 de puncte. La examenul din 2013, medicina dentară obţinuse cel mult 861 de puncte, iar farmacie cel mult 773 de puncte.

„La Iaşi am avut înscrişi candidaţi din judeţele învecinate, dar şi din Cluj, Bucureşti sau Târgu Mureş. Competiţia pentru medicină a fost la fel ca anul trecut, de 1.20 pe loc, la medicină dentară a crescut de la 2 şi ceva pe loc la 4.40 pe loc, iar la farmacie a crescut de la 1 şi ceva pe loc la 2.20 pe loc“, a precizat prof.dr. Maria Stamatin, prorector la UMF responsabil cu studiile postuniversitare şi formarea profesională continuă.

Potrivit conducerii universităţii, examenul s-a desfăşurat fără incidente. Anul acesta, în centrul ieşean au susţinut examenul 1.088 de candidaţi, care au rezolvat timp de patru ore un test-grilă cu 200 de întrebări. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim obţinut pentru fiecare domeniu şi se calculează la nivelul fiecărui centru universitar în care s-a organizat concursul.

Comentarii