De Business

Punem punctul pe știi

O importantă firmă din domeniul medical a ajuns într-o situaţie critică

Firma SC Skonx & Co SRL are restanţe la bancă de aproape un milion de euro, motiv pentru care i-au fost scoase la licitaţie mai multe bunuri.

sâmbătă, 02 august 2014, 01:50
2 MIN
 O importantă firmă din domeniul medical a ajuns într-o situaţie critică

O importantă firmă din domeniul distribuţiei de echipamente medicale trece prin momente dificile din cauza unui credit bancar neachitat. În perioada următoare va fi scos la vânzare sediul reprezentanţei în Iaşi a firmei SC Skonx & Co SRL de pe strada Săulescu, situat în spatele sediului grupului de firme Terramold, deţinut de viceprimarul Gabriel Surdu.

Alături de firma debitoare, în calitate de împrumutat şi garant imobiliar, mai sunt executaţi şi asociaţii Ioan, Adrian şi Elena Gruia, în calitate de debitori coîmprumutaţi şi garanţi imobiliari. Astfel, la cererea Alpha Bank, pe 18 august vor fi organizate două licitaţii publice în cadrul cărora se va încerca valorificarea sediului şi a altor imobile din patrimoniul firmei. „În urma contractului de credit din 22 iulie 2005 cu anexele ulterioare şi văzând că debitorii nu şi-au achitat obligaţia bănească în sumă de 926.311 euro ^ 60.443 lei ^ dobânzi şi penalităţi calculate în continuare până la data plăţii efective a debitului integral (suma include debitul neachitat, toate cheltuielile de executare avansate în cauză, comisionul legal de executare reprezentând ^ c/v cheltuieli de carte funciară) ^ 1.338 lei raport de expertiză (…)”, se arată în publicaţiile de vânzare. Pentru recuperarea acestui debit, în cadrul unei licitaţii va fi scos la vânzare un apartament cu o cameră şi dependinţe, cu suprafaţa utilă de circa 25 mp, şi cota indiviză de teren de 6,12 mp a imobilului situat în Bârlad, judeţul Vaslui. Preţul de pornire pentru acest imobil este de 37.303 lei, iar licitaţia va avea loc pe 18 august, ora 14. În aceeaşi zi, de la ora 13, va fi scos la vânzare şi sediul firmei de pe strada Săulescu şi terenul aferent în suprafaţă de 441 mp. Clădirea cu destinaţia locuinţă şi spaţiu comercial are o suprafaţă construită de circa 176 mp şi este proprietatea lui Ioan şi a Elenei Gruia. Imobilul are regim de înălţime D^P^2E şi un preţ de pornire la licitaţie de 424.155 lei. La aceeaşi oră va fi scos la vânzare şi un teren intravilan de 315 mp situat pe strada Hotin pe care se găseşte o clădire cu destinaţia „construcţii edilitare şi industriale” (magazie, depozit etc) cu suprafaţa construită la sol de 103 mp şi regim de înălţime demisol, parter şi un etaj. Demisolul are şapte încăperi, parterul cinci încăperi şi etajul 1 şase încăperi. Preţul de pornire pentru acest imobil este de 730.000 lei. Toate licitaţiile vor avea loc la sediul executorilor judecătoreşti situat pe strada Anastasie Panu, nr. 21, bl. 7 Noiembrie, sc. B, ap. 1.

 

 

Comentarii