Opt angajați ai unei firme din Tomeşti au furat 40 de tone de carne de pui şi curcan

marți, 01 noiembrie 2016, 02:57
2 MIN
 Opt angajați ai unei firme din Tomeşti au furat 40 de tone de carne de pui şi curcan

Poliţia a prins trei indivizi cu 124 de cutii de carne de pui în greutate de peste 1.300 kg.

Opt salariaţi de la o firmă din Tomeşti sunt suspectaţi că au furat de aici 40 de tone de carne de pui şi curcan. Trei dintre ei au fost prinşi în flagrant sâmbătă dimineaţa, la primele ore, când transportau peste o tonă de carne, cu maşina de la serviciu, o autoutilitară. Carnea fusese furată de la Firma Tom Food din Tomeşti, unde lucrau aceştia.

„La data de 29 octombrie, la ora 6.35, pe raza localităţii Tomeşti, poliţiştii au depistat în flagrant delict trei persoane care circulau cu o autoutilitară în care au fost găsite 124 cutii din carton în care erau ambalate pulpe de pui refrigerate, cu greutatea de 1.318 kilograme. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cele 124 de cutii ar fi fost sustrase dintr-o societate comercială aflată pe raza localităţii Tomeşti, unde persoanele sunt angajate. Autovehiculul a fost ridicat şi indisponibilizat pentru cercetări, iar cantitatea de 1.318 kilograme de pulpe de pui a fost restituită societăţii comerciale. De asemenea, în urma probato­riului administrat, au fost aduse la cercetări alte cinci persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt calificat“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi.

Dintre cei opt angajaţi suspectaţi de furt, patru persoane cu vârste între 36 şi 49 de ani au fost reţinute pentru 24 de ore, apoi au fost prezentate Parchetului, care a decis arestarea acestora pentru 30 de zile.

Potrivit poliţiştilor, între lunile decembrie 2015 şi octombrie 2016, din firmă au dispărut 40 de tone de carne de pui şi curcan, în valoare de 300.000 de lei. Poliţiştii de la Serviciul de In­vestigare a Fraudelor au precizat că, în acest caz, cercetările sunt continuate.

Comentarii