De Business

Punem punctul pe știi

Patroana de la Te-Rox Prod se învârte pe lângă activele Siretul Paşcani

luni, 26 ianuarie 2015, 02:50
2 MIN
 Patroana de la Te-Rox Prod se învârte pe lângă activele Siretul Paşcani

Doina Cepalis a purtat negocieri pentru preluarea unor bunuri aparţinând cunoscutului producător de textile aflat în prezent în faliment.

Doina Cepalis poate câştiga indirect de pe urma falimentului de la Siretul Paşcani. Patroana Te-Rox Prod dorea încă de la finele anului trecut să îşi mărească numărul de angajaţi cu 200 de persoane. De la începutul acestui an, aproximativ jumătate din salariaţii de la fosta Întreprindere de Tricotaje şi Perdele, care lucrau pe partea de Tricotaje şi Finisaje, au intrat în şomaj. Acum, aceştia au intrat în vizorul mai multor firme de profil, unele din străinătate, împreună cu o parte a activelor de la Siretul. Potrivit unor surse din cadrul societăţii, însăşi Doina Cepalis, antreprenoarea cu afaceri de zeci de milioane de lei derulate în zonă, ar fi “în cărţi”, aşteptând însă parcurgerea tututor procedurilor ulterioare intrării Siretului în faza de faliment. “Nu este nimic. Trebuie să vedem că sunt şi alţi creditori interesaţi. Valoarea Siretului este dată de specialiştii care lucrează acolo”, a răspuns Cepalis.

Proprietara Te-Rox Prod a colaborat cu Siretul în perioada 2013-2014, ne-au indicat surse din cadrul fostului colos al industriei ieşene, mai ales pe partea de tricotaje. Astfel, ar fi existat discuţii în 2013 pentru cumpărarea unor utilaje de la Siretul de către firma lui Cepalis. Femeia de afaceri ar fi dorit să cumpere maşini de tricotat circulare, respectiv utilaje de vopsire şi finisaje, dar în final, nu s-au concretizat discuţiile cu conducerea de la Siretul, fiind derulată însă o strânsă colaborare între firme: Siretul realiza tricoturi ce le vindea ulterior societăţii patronate de femeia de afaceri din Paşcani. Lichidatorul din dosarul Siretul, Gheorghe Moraru, reprezentantul Capital Insol SPRL, confirmă colaborarea dintre cele două unităţi, însă spune că până la realizarea paşilor legali (inventariere bunuri, evaluarea activelor) nu se poate vorbi despre investitori. “De interesat, s-au interesat mulţi. Sunt mai mulţi investitori, însă nu ştiu dacă interesul acestora va fi menţinut după evaluare. Discutăm de intenţii acum, poveşti”, a indicat Moraru. Totodată, reprezentanţii unei societăţi turceşti din oraşul Bursa sunt interesaţi să cumpere din active şi să ofere un loc de muncă foştilor salariaţi de pe segmentul Tricotaje şi Finisaj. Este vorba despre Baskangenç Tekstil Tic San Ltd Şti, societate de textile înfiinţată în 1972 în oraşul Bursa.

 

 

Comentarii