Anchetă a Ministerului Sănătăţii: un nou caz „Dl. Lăzărescu“?

Pensionar mort în timp ce era plimbat de la un spital la altul

vineri, 04 iulie 2014, 01:50
2 MIN
 Pensionar mort în timp ce era plimbat de la un spital la altul

Acesta avea răni grave la cap şi, deşi în primele două spitale nu există clinici BMF de care pacientul avea neapărată nevoie, a pierdut timp preţios acolo. Într-un final, a fost trimis spre Spitalul „Sf. Spiridon“, apoi spre „Neuro“, dar era, se pare, prea târziu. Bărbatul fusese bătut cu bestialitate de un necunoscut nervos, puşcăriaş eliberat de curând, care căuta un bărbat având doar o poză a acestuia în mână

Octav F., în vârstă de 82 de ani, din localitatea Cordăreni, judeţul Botoşani, a murit la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi, după ce a primit acasă, în satul său, o bătaie zdravănă de la un fost condamnat. Bătrânul nu a reuşit să supravieţuiască loviturilor primite, în ciuda eforturilor medicilor de a-l menţine în viaţă.

Octav a fost lovit de Constantin A., din localitatea Vorniceni, pentru că nu a ştiut să-i spună acestuia din urmă unde se află un bărbat despre care agresorul ştia că locuieşte în Cordăreni. Înainte de a-l lua la pumni şi picioare pe bătrân, Constantin, fost condamnat pentru lovituri cauzatoare de moarte, le-a bătut şi pe cele două vecine ale lui Octav din acelaşi motiv.

Potrivit victimelor în vârstă de peste 60 de ani, agresorul le-a arătat o fotografie a unui bărbat, le-a întrebat dacă îl cunosc şi dacă îi pot spune unde se află acesta, după care nemulţumit de răspunsurile primite le-a luat la bătaie.

Verificări la toate spitalele

Dintre toate persoanele agresate, bătrânul a fost rănit mai grav şi a necesitat îngrijiri medicale. Bărbatul avea multiple traumatisme faciale şi o fractură de piramidă nazală. Cu toate că în judeţul Botoşani nu există secţie de Chirurgie Buco-Maxilo-Facială, acesta a fost internat la Spitalul din Dorohoi şi, apoi, la Spitalul Judeţean din Botoşani, iar după aproximativ 12 ore a fost transferat la Iaşi, la Spitalul „Sfântul Spiridon“.

„Bărbatul a fost transferat în stare gravă la Iaşi cu indicaţie pentru Spitalul de Neurochirurgie, însă nu a fost internat acolo pentru că unitatea medicală nu are secţie de BMF şi a fost adus la noi. Pacientul a fost internat pe secţie timp de şase zile, însă, în cursul internării, a fost necesară o reevaluare a stării neurologice şi s-a mers cu el la Spitalul de Neurochirurgie. Aici însă pacientul a suferit un stop cardio-respirator, a fost resuscitat şi adus la noi în comă post-resuscitare. Bărbatul a fost internat în ATI, însă ulterior a decedat“, a explicat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD, purtător de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon“.

Familia bărbatului decedat susţine că pacientul a fost transferat la Iaşi prea târziu, motiv pentru care bătrânul a şi decedat. De aceea, au sesizat situaţia la Ministerul Sănătăţii, iar acesta din urmă a anunţat că va verifica dacă spitalele implicate în tratarea botoşăneanului au acţionat conform protocoalelor pentru a-i salva viaţa.
 

Comentarii