Personal civil pe unitate sau societate civilă?

marți, 10 octombrie 2017, 07:45
3 MIN
 Personal civil pe unitate sau societate civilă?

V-am povestit zilele trecute despre jalnica prezenţă ieşeană în forul de reprezentare naţională al magistraţiunii româneşti, Cesemeul, în persoana unui neica-nimeni ce toată viaţa lui doar a tăiat frunze la câini prin instituţii, susţinut zice-se de anumite cercuri de băieţi cu legături în zona serviciilor. Da, despre el este vorba, nenea Romeu, cel care acum ar fi primit, zice-se, o nouă misiune: să plece la Bucureşti ca să voteze aşa cum îi dictează băieţii care-l păpuşează, pe filiera ALDE, ca reprezentant cică al societăţii civile.

În fine, trecem peste acest aspect: altceva voiam să vă spunem pe azi. După ce am scris despre el, auzim din mai multe surse că, în ultimii ani, nenea Romeu cică şi-ar fi făcut plinul din greu la umbra altui şmenuitor de bani publici, junele Buimăceag, fost şef la agentura de prestaţiuni sociale, amândoi fiind titulari la cursuri de formare încât cică ziua avea pentru ei vreo 30-40 de ore, toate pline. inclusiv uichendurile, ridicând pentru asta sume ce te iau cu ameţeală. Iar sfârâiala asta cică a mers ani buni, nenea Romeu fiind chiar mai longeviv la jongleria asta decât fostul şef. O întrebare ne chinuie, însă: pe atunci era oare tot societate civilă, sau doar personal civil pe unitate?

Un sondaj cu schepsis

Un sondaj aruncat zilele acestea pe piaţă prin intermediul Latrinei 3 a fost întors pe toate feţele prin partidoi şi în afara lui, iar în branşa analiştilor mai toţi şi-au dat cu părerea că ar fi mâna lui Dragnea, care vrea să scape de Tudose, al cărui guvern a ieşit cu o cotă de popularitate de 26%, de tot râsul. Nu asta e miza aicea, dragilor, şi iote că se vede că cei ce spun cele de mai sus nu s-au uitat cu atenţie pe cifre, unu la mână, şi doi la mână: nu s-au uitat cu atenţie la feţele autorilor sondajului. Mai concret: autorul este institutul lui Pieleanu, personaj care nu de mult cică ar fi fost la o întâlnire la mare cu Hrebe, cu fostul ministru demisionar de la Armată, ăla scos pe tuşă în 2 ore de Dragnea când a aflat, şi cu alţii, cu toţii punând la cale o lovitură de palat împotriva dictaturii teleoltene din partidoi. Deci aici e clar: ori nu-i Dragnea aicea, ori o fi Dragnea în spate, dar nu să lovească în Tudose. Haideţi să ne uităm acum şi pe cifre, alea de încredere, că-s mai relevante: Raed Arafat are, atenţie mare, 82%, urmat hăt la mare distanţă de Iohannis – 54%, Tudose – 48%, Tăriceanu – 46% şi, ca să vezi, ultimul pe lista asta superioară, cu voia dumneavoastră, PF Daniel cu doar 39%. Care să fie aşadar şpilul? Ia’n cetiţi pulsuleţul următor!

Ne aşteaptă vremuri interesante: se vor bate ahrabul şi cu neamţul?

Şpilul e clar: partidoiul tatonează şi pregăteşte terenul pentru aruncarea în luptă, la prezidenţialele de la anul, pe doftorul ahrab, care ar surclasa cică orice pesedist mai de soi (care oricum nu prea este, hai să fim serioşi), inclusiv Firea şi Olguţa, despre care s-a mai spus că ar fi posibile candidate. Socoteala echipei Dragnea cu ahrabul e mult mai simplă decât pare. Câştigă? Atunci bogdaproste! Pierde? Pagubă-n ciuperci, bine că a săltat niţel partidul, că oricum altă variantă care să nu îi tragă în jos nu era… Oricum deţinerea guvernului e mai importantă, iar asta nu e în pericol, la ce majoritate au, iar asta asta rămâne, indiferent de cine va fi viitorul preşedinte. Aşa că „Hai civilie!“

**** PONT ****
Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

 

 

Comentarii