Poliţia a confiscat 21 de tablouri semnate Modigliani care erau expuse în Genova, în urma suspiciunii de fals

duminică, 16 iulie 2017, 09:41
1 MIN
 Poliţia a confiscat 21 de tablouri semnate Modigliani care erau expuse în Genova, în urma suspiciunii de fals

Poliţia a confiscat 21 de tablouri semnate Amedeo Modigliani dintr-o expoziţie dedicată artistului italian deschisă la Palazzo Ducale din Genova, într-o investigaţie care a fost deschisă în urma suspiciunilor care au planat asupra autenticităţii lucrărilor, informează El Pais.

Procuratura oraşului italian a început investigarea a trei persoane care au legătură cu organizarea expoziţiei. Numele lor nu au fost făcute cunoscute.

Conducerea Palazzo Ducale a anunţat că expoziţia a fost închisă mai devreme decât era stabilit, pe 13 iulie, a asigurat că imaginea sa a avut de suferit în acest caz şi a transmis că nu s-a ocupat direct de organizare, ci acest rol l-a avut societatea MondoMostre Skira, cu care colaborează de mai mult timp şi care a mai realizat expoziţii dedicate unor artişti ca Frida Kahlo, Van Gogh şi Picasso.

Investigaţia a început după ce criticul italian Carlo Pepi a afirmat că în expoziţia care cuprinde peste 50 de desene şi picturi lucrările erau puţin probabil să fie ale lui Modigliani. Comisarul Stefano Zuffi a declarat pentru Efe că fiecare dintre opere va fi analizată cu atenţie de către restauratori, urmând practicile normale şi exacte impuse la nivel internaţional. 

Expoziţia a fost deschisă pe 16 martie şi urma să poată fi vizitată până pe 16 iulie.

Comentarii