Povestea banderolei la CSM Poli

miercuri, 12 aprilie 2017, 01:43
3 MIN
 Povestea banderolei la CSM Poli

 Ionuţ Voicu nu mai vrea să fie căpitan,  considerând că Mihalache este jucătorul cel mai îndreptăţit la aceasta onoare

 
 
Ionuţ Voicu a fost căpitanul echipei de fotbal CSM Politehnica Iaşi în ultimii ani. Chiar şi în ultima perioadă, când fundaşul dreapta intra pe teren din postura de rezervă prelua banderola. Moda s-a stopat săptămâna trecută. Intrat pe teren în minutul 32 al partidei de la Mediaş, cu Gaz Metan şi fiind titular în disputa cu FC Botoşani, de sâmbătă, Voicu nu a mai fost căpitan. Jucătorul a explicat în emisiunea Divizia Locală, difuzată de Digi 24 Iaşi, de ce banderola a rămas pe braţul lui Ovidiu Mihalache, cel care a fost căpitan atunci când Voicu nu juca.
Primul pas a fost făcut pe parcursul meciului cu Gaz Metan. “Am intrat la Mediaş şi Mihalache a vrut să-mi dea banderola de căpitan. Eu am considerat că e mult mai bine s-o păstreze, pentru că i-a dat încredere, a avut evoluţii foarte bune şi cred că el ar putea să fie şi în viitor căpitanul ieşean de care echipa are nevoie” a spus Voicu, jucătorul precizând că discuţiile pe tema amintită s-au tranşat definitiv înaintea derbiului Moldovei: “Am avut o discuţie şi înaintea meciului de acasă cu Botoşaniul. Domnul antrenor a venit la mine să mă întrebe dacă am vreo superstiţie sau ceva de genul, legat de banderolă. I-am spus că nu. Pentru mine a fost o mândrie să o port, dar consider că e mai bine ca Mihalache să o poarte. Sper să o facă în continuare cu aceeaşi mândrie cu care am purtat-o eu”.
Voicu a recunoscut că a suferit enorm în perioada în care a fost rezervă: “Mi-a fost foarte greu. Nu am ascuns lucrul ăsta, nu îl ascund. Şi colegii m-au văzut că-mi este foarte greu, dar sunt o persoană puternică, am trecut peste şi nu am pus niciodată interesul meu deasupra celui al echipei. De fiecare dată când s-a apelat la mine, am încercat să-mi fac treaba cât mai bine. Aşa voi face şi pe viitor. Este concurenţă, mă bucur că domnul antrenor va avea dileme în ceea ce priveşte jucătorii pe care va miza în disputa din etapa viitoare, pentru că eu cred că şi eu şi Gabi Bosoi am jucat bine”.

Fostul căpitan de echipă al Iaşului a mai spus că îşi doreşte foarte mult ca echipa să repete performanţa de anul trecut, câştigarea play-out-ului. “Eu cred că un oraş aşa frumos ca Iaşul merită să aibă o echipă de fotbal frumoasă, în Liga I. Jucătorii au dat dovadă de caracter, au luptat şi au obţinut rezultate deşi promisiunile de susţinere financiară nu s-au concretizat în primele luni ale anului. Sperăm ca situaţia să se rezolve şi să obţinem aceeaşi performanţă ca anul trecut, câştigarea play-out-ului. Cu toţii ne dorim foarte mult acest lucru”, a conchis Ionuţ..

Comentarii