Presa italiană, categorică după eliminarea naţionalei: „Afară, toţi!”

marți, 14 noiembrie 2017, 12:45
2 MIN
 Presa italiană, categorică după eliminarea naţionalei: „Afară, toţi!”

Presa italiană vorbeşte despre "ruşine" şi "apocalipsă" după ce "squadra azurra" a ratat calificarea la Cupa Mondială din Rusia, în urma remizei, scor 0-0, din meciul cu Suedia, de la Milano. "Afară, toţi!", a titrat Corriere dello Sport, pe prima pagină, considerând că nu este suficientă numai demisia selecţionerului Gianpiero Ventura după acest eşec, ci şi schimbări radicale în echipă.

 

"Apocalips, dezastru, vom încerca să exorcizăm lucrurile folosind termeni ca şi , în loc să privim realitatea în faţă. Realitatea unui fotbal italian care a suferit cea mai mare umilinţă din isoria sa, o ruşine sportivă fără comparaţie", se arată într-un editorial. "Toţi acasă", a titrat Tuttosport, care a adăugat că "Ruşinea nu-l implică numai pe Ventura, care nu va mai fi selecţioner, ci întregul grup".

"Mergeţi la muncă", este titlul de pe prima pagină al cotidianului Il Tempo, care foloseşte ca ilustraţie fotografiile jucătorilor italieni şi cea a selecţionerului Ventura pe marginlile paginii şi o imagine cu o cazma care sapă în noroi, în centru.  "După 60 de ani, Italia stă acasă. Ruşine. Partida vieţii împotriva modestei Suedia a fost o agonie. Echipă moale şi fără idei. 90 de minute inutile în atac. Toţi sunt vinovaţi: Ventura, Tavecchio (n.r. – preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal), jucătorii. E anul zero", precizează publicaţia.

"Sfârşit. Italia fără Mondial după 60 de ani", a titrat şi Gazzetta dello Sport. La Stampa a scris despre "Apocalipsa azzurra, adio Mondial", evocând "o întoarcere cu 60 de ani în urmă, în timp ce Italia a rămas cu două eliminări brutale din faza grupelor", la turneele finale din 2010 şi 2014. Reprezentativa Suediei s-a calificat la Cupa Mondială din 2018, după ce a remizat, luni seară, în deplasare, scor 0-0, cu naţionala Italiei, în manşa secundă a barajului pentru competiţia din Rusia. În tur, scorul a fost 1-0 pentru suedezi.

Comentarii