Primii doi candidaţi anunţaţi la UTI: un decan şi un fost pretendent la fotoliul de rector

marți, 02 februarie 2016, 03:00
3 MIN
 Primii doi candidaţi anunţaţi la UTI: un decan şi un fost pretendent la fotoliul de rector

Universitatea Tehnică a intrat oficial, de astăzi, în perioada campaniei electorale pentru alegerea rectorului.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi a intrat, începând de astăzi, în perioada oficială a campaniei electorale în vederea alegerilor pentru funcţia de rector. De luni a început perioada de depunere a dosarelor pentru cei care doresc să candideze la funcţia de ordonator de credite a universităţii, iar în prima zi s-au depus deja două dosare, ale prof.dr. Dan Caşcaval, decanul Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului, şi prof.dr. Alexandru Sălceanu, care a mai candidat şi la alegerile din urmă cu patru ani.

Contactat telefonic de către „Ziarul de Iaşi“, prof.dr. Dan Caşcaval a precizat că şi-a depus din prima zi candidatura pentru că a fost un fapt asupra căruia a convenit cu echipa de prorectori alături de care candidează.

„În primul rând, doresc să defederalizăm universitatea, să creăm o universitate unită, în care să nu existe garduri între facultăţi. Să mergem toţi, împreună, într-o singură direcţie. Există oportunitatea la alegerile din acest an de a face un salt de aproape 20 de ani între două generaţii de rectori. Generaţii diferite prin viziune şi acţiuni implicite“, a declarat prof.dr. Dan Caşcaval.

Pe site-ul personal al acestuia au fost prezentate şi propunerile pentru posturile de prorector. „Este echipa cu care am pornit de la început pe acest drum, alături de care mi-am asumat această candidatură şi care m-a susţinut în totalitate încă de acum doi ani“, a mai spus decanul.

Profesorul Sălceanu militează pentru transparenţă

A doua candidatură de la UTI este a profesorului Alexandru Sălceanu, fost decan la Facultatea de Inginerie Electrică, ce a candidat şi în urmă cu patru ani. Acesta şi-a depus planul managerial şi CV-ul la registratura universităţii, declarând că doreşte să contruiască o universitate bazată pe transparenţă.

„Transparenţa trebuie să devină cheia de boltă a edificiului nostru universitar, mari vitralii prin care pătrunde lumina soarelui, prin care putem scruta orizontul 2020, prin care putem fi priviţi, respectaţi şi apreciaţi de către toţi partenerii noştri“, a declarat prof.dr. Alexandru Sălceanu.

El a mai spus că această transparenţă, alături de calitatea oamenilor care o promovează, generează încredere, protecţie şi stimulare, astfel încât „vom avea bani şi energie pentru susţinerea proiectelor noastre. Vom avea deschiderea pentru a asculta şi considera opinia fiecăruia, pentru a lucra performant, profesionist, dar şi relaxat, fără suspiciuni, reuşind să dezvoltăm universitatea împreună“.

Echipa profesorului Caşcaval

Prof.dr. Dan Caşcaval şi-a prezentat, pe lângă planul managerial, şi echipa alături de care vrea să conducă universitatea în mandatul 2016-2020.

Astfel, în cazul în care va ieşi rector, prof.dr. Dan Caşcaval îl va numi la prorectoratul didactic pe prof.dr. Neculai Eugen Seghedin, care este şi în prezent prorector responsabil cu activitatea didactică, şi la prorectoratul Cercetare-Dezvoltare şi Inovare pe prof.dr. Carmen Loghin, actualul decan de la Facultatea de Textile, Pielărie şi Management Industrial de la UTI. La prorectoratul Managementul Resurselor este propus prof.dr. Dumitru-Mircea Istrate, actualul decan de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, iar prof.dr. Irina Lungu este propusă pentru un nou mandat la Prorectoratul Relaţii Internaţionale. Prof.dr. Daniel Condurache va conduce, dacă prof.dr. Dan Caşcaval va câştiga alegerile, Prorectoratul Informatizare şi Comunicaţii Digitale, în timp prof.dr. Cezar Oprişan – Prorectoratul Relaţii cu Studenţii.

Alegerile la Universitatea Tehnică sunt stabilite pentru data de 22 februarie, atât pentru rector, cât şi pentru membrii Senatului. În această săptămână, până vineri, pot fi depuse dosarele de candidatură atât pentru Senat, cât şi pentru poziţia de rector. Conform calendarului electoral, întâlnirile candidaţilor cu membrii comunităţii vor avea loc între 15 şi 19 februarie.

Comentarii