Să ne mândrim! Biblioteca Universităţii Tehnice din Iaşi – cea mai frumoasă din lume

luni, 19 ianuarie 2015, 03:00
1 MIN
 Să ne mândrim! Biblioteca Universităţii Tehnice din Iaşi – cea mai frumoasă din lume

Votul a avut loc pe un site internaţional specializat: boredpanda.com.

Biblioteca Univesităţii Teh­nice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi a fost selectată de către utilizatorii platformei boredpanda.com drept cea mai frumoasă bibliotecă din lume. În ultima săptămână, biblioteca a ajuns de pe poziţia a 13-a până pe locul întâi, depăşind alte instituţii culturale din lume care au atât o istorie mai bogată, cât şi un fond de carte mai mare.

În momentul redactării acestui articol, biblioteca a fost votată de 431 de persoane, majoritatea dintre ei studenţi ai instituţiei de învăţământ superior, care precizează în comentariile paginii de Internet că biblioteca este mai frumoasă în realitate decât în imaginea selectată pentru a o prezenta pe Internet.

În ciuda aspectului deosebit, biblioteca funcţionează cu un program destul de restrâns şi puţini studenţi politehnişti ajung să meargă în Copou pentru a-şi căuta materiale de studiu. Este deschisă în fiecare zi de la 7.30 până la 15.30, mai puţin în weekend-uri, acelaşi program fiind destinat şi fi­lialelor. Biblioteca este amplasată în Corpul A al Universităţii, deasupra Aulei Magna a Uni­ver­sităţii Tehnice, care este considerată la rândul ei cea mai frumoasă dintre toate din Iaşi.
 

Comentarii