Se putea mai mult la Giurgiu

luni, 21 august 2017, 01:43
3 MIN
 Se putea mai mult la Giurgiu

 CSM a remizat pe terenul Astrei, după un meci pe care ieşenii puteau să-l câştige. Iaşul a ajuns la zero în clasamentul adevărului şi are un program accesibil în continuare

 
 
 
CSM Politehnica Iaşi a remizat vineri, la Giurgiu, contra Astrei şi a ajuns la cota zero în clasamentul adevărului. O cotă bună dacă ţinem cont de faptul că Iaşul mai are de jucat în acest tur doar cu Viitorul dintre echipele care au evoluat anul trecut în play-off, programul următor al Iaşului fiind accesibil. În următoarele două runde, de exemplu, trupa lui Stoican urmea a da piept cu nou-promovatele Sepsi şi Juventus.
Rezultatul bun obţinut la Giurgiu nu şterge cu buretele regretele că Iaşul putea mai mult. Astra, care nu a contat pe elementele cheie din ofensivă, Ioniţă  şi Le Tallec, şi a jucat mai bine de o repriză în inferioritate numerică, a fost o trupă fără sare şi piper, accesibilă. Din păcate, Iaşul nu a profitat de paloarea giurgiuvenilor, posesia superioară (54-46%) nefiind tradusă decât în avantaj la şuturi cadrate (4-2) şi un grad ceva mai mare de periculozitate la încercările lui Kizito (’54) şi Jo (’65), echilibrul fiind prezent la încercările în afara porţii (4-4) şi cornere (3-3).
Faptul că moldovenii nu şi-au creat mai multe ocazii de gol în faţa unei echipe palide a fost generat, în primul rând, de randamentul sub aşteptări avut de mijlocaşii ofensivi Platini, Kizito şi Jo. Aceştia nu au reuşit nici să fie incisivi, nici să-l pună în valoare pe Cristea, care a răbufnit la final, punctând pentru prima dată, printre rânduri, un lucru vizibil, faptul că “stranierii” aduşi joacă mai mult între ei. Nemulţumit de randamentul mijlocaşilor (mai trebuie precizat că nici închizătorii nu au ajutat prea mult pe plan ofensiv) a fost şi antrenorul Flavius Stoican, care a schimbat toată tripleta amintită, cu menţiunea că Platini a avut şi ceva probleme de natură medicală. Nici înlocuitorii însă, Spătaru şi Ştefănescu (Panţîru a jucat doar minutele adiţionale!) nu au adus plusul necesar pentru schimbarea cursului jocului, astfel că meciul a curs implacabil spre rezultatul care a caracterizat perfect disputa, 0-0.
Dacă în ofensivă au fost restanţe, defensiva Iaşului a rulat fără probleme. Încă din start, când Astra a acuzat din plin absenţele amintite, dar în mod special după eliminarea lui Moise, din minutul 43, şi înlocuirea rapidă efectuată de Edi Iordănescu, Nicoară – Dandea, când gazdele au mai avut doar trei jucători de profil ofensiv.
Una peste alta, rezultat bun, joc cu destule restanţe ofensive
 
CSM-catalog
Kelava (6) – cele două şuturi cadrate ale gazdelor nu i-au pus probleme.
Tiago (4) – a primit stupid cartonaşul roşu, în prelungiri, după o intrare inutilă.
Frăsinescu (6) – sigur.
Cioinac (6) – fără probleme.
Sin (6) – în nota coechipierilor din defensivă.
Pedro (5,5) şi Chelaru (5,5)– s-au mulţumit doar să rezolve problemele defensive.
Platini (5) – a încercat multe, a reuşit puţine.
Kizito (5) – egoist în mai multe rânduri, a şutat slab în minutul 54, dintr-o poziţie bună.
Jo (5) – o singură ieşire la rampă, în minutul 65.
Cristea (5) – nu a primit nicio minge utilă în zona careului.
Spătaru (4,5) – nu a adus plusul aşteptat.
Ştefănescu (5) – faptul că a avut dureri înaintea meciului s-a simţit.
Panţîru a intrat în minutul 90.

    

Comentarii