Senzaţională victorie a Anei Bogdan

joi, 04 august 2016, 01:43
3 MIN
 Senzaţională victorie a  Anei Bogdan

 Tânăra jucătoare română de tenis  a învins-o pe Jelena Jankovic, principala favorită, după care s-a calificat în semifinalele turneului de la Florianopolis.  Irina Begu a ajuns şi ea acolo, şansele de finală românească în Brazilia sunt foarte mari

 
După calificarea Irinei Begu în sferturile de finală ale turneului de 250.000 de dolari de la Florianopolis (Brazilia), o altă jucătoare română de tenis a obţinut aceeaşi performanţă. Tânăra de 23 de ani, Ana Bogdan (127 WTA), a reuşit victoria scurtei sale cariere, învingând-o pe principala favorită a turneului, fostul lider mondial Jelena Jankovic (Serbia), în prezent, locul 29 WTA. Ana Bogdan s-a impus într-o oră şi 29 de minute, după ce a salvat trei mingi de set la 5-4, 40-0 pentru Jankovic. Românca şi-a luat revanşa după ce Jankovic o învinsese anul trecut în primul tur la Hong Kong, cu 6-4, 6-2. Adversara Anei în sferturi este ucraineanca Liudmîla Kicenok (363), care a dispus cu 1-6, 6-4, 7-6 de jucătoarea cehă Tereza Martincova (266). După meci, Ana Bogdan, învingătoarea Jelenei Jankovic şi-a savurat victoria: "Cu siguranţă este una dintre cele mai mari victorii de până acum.Nu pot s-o compar cu alt meci jucat", a declarat Bogdan, care a explicat cum a salvat finalul setului doi, când sârboaica a condus cu 5-4 şi 40-0.  "Eu doar am continuat să joc şi să nu mă gândesc la scor sau la altceva. Uneori devii foarte nervos şi nu poţi să-ţi controlezi emoţiile. Ştiam cine este şi ce mare campioană este, dar am încercat să nu mă gândesc la acest lucru. Am continuat să joc şi să cred în mine", a afirmat Bogdan. Aseară, Ana Bogdan a trecut şi de adversara din Ucraina, scor 6-3, 6-3, în 77 de minute de joc. Un start mai slab, cu pierderea serviciului a fost compensat cu o evoluţie constantă pe întregul meci, Ana ajungând fără probleme în semifinale, unde o va întâlni pe experimentata jucătoare maghiară, Timea Babos (44 WTA), învingătoare cu 4-6, 6-3, 6-2 în faţa letonei Jelena Ostapenko (41).  În sferturi mai este calificată şi Irina Begu, având ca adversară pe jucătoarea japoneză Nao Hibino (84 WTA).
Partida s-a disputat aseară şi s-a încheiat cu o victorie meritată a jucătoarei române, scor 6-2, 6-4. Irina va juca în semifinală cu învingătoarea meciului dintre Monica Puig (Porto Rico, 37) şi japoneza Naomi Osaka (88).
Nadal va juca la Rio
Spaniolul Rafael Nadal, locul 5 ATP, a anunţat că va participa la toate probele competiţiei de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio, simplu, dublu şi dublu mixt, chiar dacă nu este refăcut în totalitate după o accidentare la încheietura mâinii stângi. După două zile de antrenament alături de compatriotul său David Ferrer, Nadal a declarat postului de radio Cadena Cope că nu ar fi riscat dacă nu ar fi fost vorba de Jocurile Olimpice. "E clar că încheietura mea nu este într-o condiţie ideală şi, dacă nu ar fi fost Jocurile Olimpice, nu aş fi riscat. După ce am vorbit cu echipa mea şi cu Conchita Martinez, am decis să joc la simplu şi la celelalte probe. Este un risc, dar m-am antrenat şase ore de luni până marţi şi, deşi încheietura mă supără, cel puţin nu s-a înrăutăţit, iar asta este o veste bună. Am ratat deja Londra", a declarat Nadal. Spaniolul, în vârstă de 30 de ani, campion olimpic în 2008, la Beijing, a ratat JO de la Londra din cauza unei accidentări la genunchi. Rafael Nadal va face echipă cu Marc Lopez la dublu şi cu Garbiñe Muguruza la dublu mixt.
 
 

Comentarii