Sute de locuri, inclusiv la buget, neocupate la Universitatea Tehnică

sâmbătă, 21 septembrie 2013, 01:50
2 MIN
 Sute de locuri, inclusiv la buget, neocupate la Universitatea Tehnică

Facultăţile încep să afişeze rezultatele provizorii.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi nu şi-a ocupat toate locurile la buget nici după sesiunea de admitere din toamnă. La ciclul de licenţă, din cele 903 locuri bugetate s-au ocupat doar 714, cu condiţia ca toţi studenţii care şi-au depus candidatura să vină să îşi confirme locul în urma distribuţiei. Aceeaşi condiţie se aplică şi la ciclul de masterat, unde au rămas 53 de locuri neocupate, fiind 469 de candidaturi pentru 522 de locuri subvenţionate de către stat. Cele mai multe locuri libere la buget pentru ciclul de licenţă au rămas la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, 122 în total, în timp ce facultăţile de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, de Eletronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei şi de Mecanică şi-au ocupat în întregime locurile. Cea mai mare concurenţă a fost la Electronică, unde au concurat 52 de studenţi pentru 12 locuri bugetate. La master, doar Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, de Eletronică şi la Automatică şi Calculatoare nu şi-au ocupat toate locurile la buget, la Construcţii fiind 109 locuri rămase libere. La unele dintre facultăţile instituţiei de învăţământ superior au început să apară deja o serie de rezultate preliminarii, rezultatele finale, după confirmarea locurilor, urmând se afla în jurul datei de 24 septembrie. Astfel, la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, pentru ciclul de licenţă, la specializarea Inginerie Civilă, cea mai mică medie de admitere a fost 6.00, iar cea mai mare 9.46. La domeniul Ingineria Instalaţiilor, prima medie a fost de 8.23 în timp ce ultima a fost tot la minimul de 6 necesar pentru ca un student să se poată înscrie. Contestaţiile la această facultate se pot depune până pe data de 23. Ultima medie de la buget pentru studiile de master la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial a fost de 7.90 în timp ce prima medie a fost un 10.00. La licenţă, la aceeaşi facultate, prima medie de admitere a fost tot un 10.00. La Eletronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei prima medie în urma concursului de dosare a fost de 8.54 în timp ce ultima medie de la buget a fost de 7.37.
Pentru studiile de masterat nu au fost definitivate încă listele. Medii similare s-au înregistrat şi la Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, unde primul student a fost admis cu media 8.91, în timp ce ultimul pe un loc subvenţionat de către stat a avut media 6.93. În cazul studiilor de masterat, prima medie de la buget a fost de 9.00, iar ultima de 6.00.

Restul facultăţilor urmează să afişeze rezultatele provizorii în acest weekend. Astăzi va avea loc o redistribuire în universitate a locurilor rămase libere la buget către facultăţile care au studenţii necesari să le ocupe.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii