Tânără de numai 22 de ani, paralizată în urma unei meningite. Face recuperare

vineri, 16 septembrie 2016, 01:56
2 MIN
 Tânără de numai 22 de ani, paralizată în urma unei meningite. Face recuperare

O tânără stă internată de o lună jumătate la „Infecţioase“ în stare gravă. Meningita a fost provocată de virusuri care se transmit pe cale digestivă, precum mâini cu igienă precară sau alimente neigienizate.

O tânără din Galaţi a fost diagnosticată de infecţionişti cu o formă de meningită gravă care i-a produs o paralizie. Pacienta se află internată de aproape o lună la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“, în prezent, starea acesteia fiind stabilă. Potrivit medicilor, pacienta în vârstă de 22 de ani a fost diagnosticată cu meningită de etiologie virală, transmisă prin enterovirusuri.

„Etiologia a fost confirmată de către laborator, fiind vorba de virusuri care se transmit pe cale digestivă, precum mâini cu igienă precară sau alimente neigienizate. Meningita a lăsat complicaţii şi pacienta nu mai putea mişca membrele inferioare“, au arătat oficialii spitalului.

Medicii au mai subliniat că pacienta a primit tratamentul corespunzător pentru că exista riscul de a contacta şi alte infecţii, fiind purtătoare de sondă urinară din cauza problemelor de sănătate. În prezent, pacienta face recupe­rare cu kinetoterapeutul spitalului, perioadă de recuperare urmând să fie continuată la Spitalul de Recuperare. Infecţioniştii au mai subliniat că în ultimii au au apărut patologii noi, atât la adulţi, cât şi la copii.

„Cazuistica de la noi s-a modificat mult. Bolile clasice nu se mai regăsesc din cauza vaccinării sau alte cauze şi au apărut patologii noi, chiar şi la copii. Pentru persoanele în vârstă, mai ales cele cu afecţiuni asociate, au apărut infecţiile noi, mult mai severe, cu potenţial letal. De exemplu, dacă acum 10-20 de ani aveam multă adresabilitate pediatrică la bolile obişnuite, transmisibile, precum rujeolă, varicelă, scarlatină, la ora actuală s-a schimbat patologia, dar şi vârstele“, a apreciat dr. Mihnea Hur­muzache, director medical al Spitalului de Boli Infecţioase.

Comentarii