Tehnocratul de baltă Bănuţ Momârlan pleacă la împărtăşanie

joi, 03 decembrie 2015, 02:50
3 MIN
 Tehnocratul de baltă Bănuţ Momârlan pleacă la împărtăşanie

Deşi învăluită încă în mult mister şi în ceaţă deasă, amicul nostru Archibald Tănase a luat ieri dimineaţă notă (vorba MAE) de demisia din funcţia de mai mult ca prifectul a lui Bănuţ Momârlan, după care a stat de vorbă cu sursele lui din politichia de Bahlui ca să ne spună el astăzi ceea ce nea Bănuţ nu vrea să spună: care-i motivul ăla pe bune şi fără vrăjeală, musiu? 

Ei bine, dacă motivul declarat, ăla cu dispariţia susţinerii şi legitimităţii, e cam prozaic şi de-a dreptul plictisitor, nu la fel am putea spune despre motivele aflate de amicul Archie de la oameni care zic că ştiu mai multe din preajma lui nea Bănuţ. Se ştie că prifectul s-a alăturat echipei de la partidoi la recomandarea amicului lui Jiji, care însă, din nefericire, se află acuma la mititica. Jiji însă l-a propus atunci pe nea Bănuţ ca prifect la Drac Nea, căruia i-a zis că îl va ajuta la făcut racolări de premari de comune înainte de alegeri, căci omul cunoaşte mulţi edili din giudeţ. Ce a urmat, ştim cu toţii.

Despre ce va urma, însă, face o proiecţie amicul Archie, care zice că pentru nea Bănuţ e clar că aicea nu mai are nici un viitor în afară de ajutorul de şomaj politic, drept pentru care a cerut ajutor de la Bucale, căci el a venit la prifectură prin transfer de pe o funcţie de derector în ministerul Iconomiei, ca tehnocrat, poate nu ştiaţi.

Se mai vorbeşte căci la acest minister ar urma să aibă loc ample reaşezări şi restructurări, iar nea Bănuţ a vrut musai să fie acolo, ca să negocieze ce se mai poate direct din scaun, nu din spatele lui. Unele guri rele zic că, din câte se pare, se va alege doar cu praful de pe tobă. Plus, dacă are noroc, şi cu niscai răbdări prăjite…

Coborâţi-l cu capul din nori pe junele catindat!

Una scurtă pe astăzi şi din zona leberalilor ieşeni, care par că s-au culcat deja liniştiţi pe-o ureche, pe motiv că gata, şi-au găsit catindatul cu şanse la premărie şi de-acuma trai nineacă, căci ei nu mai au nimica de făcut. Apăi, măi băieţi, voi nu vedeţi că junele Bot Ia de la avioanele dinspre Aroneanu, deşi suntem la luni bune de la anunţul că intră în cursa pentru premărie, pare c nu ştie deloc altă poezie decât aia cu noile curse de acolo?

Poezie care s-a cam vestejit de cât a recitat-o în ultima perioadă, şi asta ca să nu mai spunem că, dacă am sta drept şi am gândi strâmb, apoi am sta şi invers, am vedea căci nu el are cele mai mari merite în treaba asta cu noile curse, ci mai degrabă conjunctura, mălaiul lăsat de conu Costică, plus alte chestii şi, mai ales, trestii.

Noi, sinceri să fim, parcă am vrea să vedem un catindat care ştie să se bată de la egal la egal cu fostul vice Chir Nica, căci dintr-o competiţie sănătoasă iese cel mai bun pentru oraş. Şi, cînd colo, ce vedem: un personagiu tânăr din gura căruia o dată, măcar de sămânţă, n-am auzit ceva despre vreun plan edilitar cât de mic dar din oraş, din stradă, nu de pe cer. Asta, aşa, măcar să ne dăm seama dacă juniorul catindat cunoaşte au ba oraşul. Căci, dacă nu-l ştie, de unde să avem pretenţiunea să cunoască şi problemele cele grele ale ieşenilor? Căci alea uşoare, care zboară, nu prea ajută la digestie.

Comentarii