Transforma tinichele în aur la amanet. Acum pune mâna numai pe zăbrele

miercuri, 01 aprilie 2015, 01:51
1 MIN
 Transforma tinichele în aur la amanet. Acum pune mâna numai pe zăbrele

Un bărbat de 34 de ani a fost condamnat ieri, definitiv, la un an şi şase luni de închisoare cu executare după ce a fost acuzat de gestiune frauduloasă şi fals.

Potrivit rechizitoriului, Gheorghiţă Prisăcaru a fost angajat în 2011 la o casă de amanet, iar la scurt timp rulajul firmei a început să crească. Pe 29 martie 2011, patronul a constatat că un lanţ primit drept gaj ca fiind de aur era de fapt dintr-un metal comun. “Acest fapt a determinat partea vătămată să verifice toate obiecte masive primite de învinuit, aflând în acest mod că nu sunt din aur. În momentul în care a adus acest lucru la cunoştinţa învinuitului, acesta s-a enervat şi, la data de 30 martie 2011, şi-a scris demisia. La data de 30.03.2011 a fost efectuat un inventar al valorilor materiale şi băneşti existente ocazie cu care s-a întocmit şi un proces-verbal în care au fost menţionate neregulile constatate, stabilindu-se un prejudiciu de 31.650 lei, prejudiciu creat prin primirea drept gaj a unor bijuterii din aur care ulterior s-au dovedit a fi metal comun şi a unor telefoane mobile contrafăcute”, se menţionează în rechizitoriu.

În urma inventarului efectuat, patronul a mai aflat că 15 contracte încheiate de Gheorghiţă Prisăcaru conţineanu date nereale privind numele persoanei care le închiriase sau datele personale ale acesteia.
 
 
 
         
 
 

 

Comentarii