De Sănătate

Punem punctul pe știi

Trei ieşeni au murit ieri-dimineaţă în numai câteva ore, chiar în timp ce echipajul SMURD venea către ei

sâmbătă, 04 martie 2017, 02:50
2 MIN
 Trei ieşeni au murit ieri-dimineaţă în numai câteva ore, chiar în timp ce echipajul SMURD venea către ei

Un bărbat din Bucium a sunat la 112 pentru dureri în piept, dar nu a mai putut ajunge până la uşă ca să deschidă, la sosirea SMURD. Într-un final, după ce a venit şi un echipaj ISU ca să spargă uşa, a fost găsit mort pe podea. Alte două cazuri oarecum similare au avut loc tot ieri-dimineaţă. 

Trei ieşeni şi-au pierdut viaţa ieri, toţi în cursul dimineţii. Victimele, două din municipiu şi una din judeţ, au murit din cauze diferite, după cum au arătat reprezentanţii SMURD Iaşi. Primul caz s-a înregistrat pe bulevardul Socola, acolo unde un bărbat de 61 de ani a fost găsit în casă în stop cardio-respirator, fără ca echipajul de intervenţie medicală sosit la locul solicitării să-l mai poată salva. Potrivit profesorului Diana Cimpoeşu, coordonatoarea SMURD Iaşi, bărbatul care şi-a pierdut viaţa a reuşit să sune singur la 112 şi să solicite ajutor pentru durere în piept, dar nu a mai reuşit să deschidă uşa celor de la SMURD. La adresa bărbatului s-a prezentat un echipaj al Serviciului de Ambulanţa Judeţean, care nu a putut intra în casa victimei.

Astfel, acolo s-a deplasat şi un echipaj de descar­cerare ISU, care a reuşit să intre în casa bărbatului. Din păcate, victima a fost găsită în stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi salvată. Cel de-al doilea deces s-a înregistrat în comuna Tansa, acolo unde o femeie de 69 de ani era deja moartă când a ajuns echipajul medical de intervenţie medicală, o ambulanţă cu asistent medical. Apelul la 112 s-a făcut pentru stare generală alterată brusc şi durere toracică. „Pacienta a suferit o sincopă şi a fost găsită cu midriază şi lividităţi, cel mai probabil era deja în stop cardio-respirator atunci când s-a sunat la 112“, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Cel de-al treilea deces a fost înregistrat în Iaşi, pe strada Ciurchi, acolo unde o femeie de 64 de ani, cu o boală cronică, a fost găsită în stop cardio-respirator. „Apelul la 112 s-a făcut pentru durere toracică. Pacienta a fost găsită în stop cardio-respirator, neresponsiv manevrelor de resuscitare“, a mai completat şefa SMURD. 

 

Comentarii