Un cleric saudit a emis o fatwa care interzice călătoriile pe Marte

miercuri, 30 octombrie 2013, 22:19
1 MIN
 Un cleric saudit a emis o fatwa care interzice călătoriile pe Marte

Un membru al Consiliului marilor ulemale din Arabia Saudită, Ali al-Hekmi, a emis o fatwa care interzice călătoriile pe planeta Marte, a informat miercuri ziarul Al Hayat, potrivit EFE.

Într-o declaraţie acordată ziarului, clericul a criticat proiectul Mars One, care vizează organizarea de călătorii pentru colonizarea acestei planete, la care s-au înscris peste 200.000 de persoane din întreaga lume.

Potrivit clericului, aceste experimente îi vor duce la ‘distrugere’ pe cei care participă la ele, fapt pentru care ar trebui să se realizeze cu animale.

Clericul a explicat că, potrivit unui verset al Coranului, credinciosul nu trebuie să se lanseze ‘spre pierzanie’, pentru că fiinţa umană nu este stăpână pe viaţa sa, Allah fiind cel care a creat-o.

Un număr de 477 de cetăţeni saudiţi s-au prezentat pentru a participa la proiectul Mars One, care se defineşte pe pagina sa web ca o organizaţie nonprofit, însă numai şase au fost acceptaţi. Intenţia sa este de a crea o primă aşezare umană pe Marte în anul 2023, adaugă sursa citată. (Agerpres)

Comentarii