COMUNICAT DE PRESA

Un colegiu din Iaşi a fost decorat cu Crucea Casei Regale a României

joi, 26 octombrie 2017, 15:36
1 MIN
 Un colegiu din Iaşi a fost decorat cu Crucea Casei Regale a României

Miercuri, 25 octombrie 2017, în renumita Sala Tronului, la Palatul Regal din Bucureşti, a avut loc Ceremonia de decorare a 14 personalităţi, instituţii de cultură şi de învăţământ din ţară.

În numele MAJEST|ŢII SALE REGELE MIHAI I, festivitatea a fost oficiată de Custodele Coroanei, Principesa Margareta, în prezenţa Alteţelor Lor Regale, Principele Radu şi Principesa Maria.

Întâiul Institut de arte şi meşteşuguri înfinţat la Iasi, la 1 iulie 1840, azi Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" a avut înalta onoare de a primi decoraţia CRUCEA CASEI REGALE A ROMÂNIEI pentru că reprezintă unul dintre modelele educaţiei tehnice preuniversitare din România şi, de-a lungul anilor, şi-a adaptat oferta educaţională la nevoile pieţei muncii, păstrându-şi astfel relevanţa în cadrul sistemului educaţional românesc. Decoraţia onorează, de asemenea, personalităţile care s-au format pe băncile sale şi au contribuit la ştiinţa şi inventica românească. La festivitate a participat o delegaţie formată din directorii şcolii, profesori, elevi şi reprezentantul I.S.J., Iaşi, inspector general adjunct, prof. Bogdan Bîrzoi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii