De Business

Punem punctul pe știi

Un cunoscut medic stomatolog are vila scoasă la vânzare de portărei

Bogdan Vâscu, ginerele medicului ginecolog Constantin Fătu, nu a returnat integral un împrumut contractat de la Libra Internet Bank.

marți, 23 septembrie 2014, 01:50
3 MIN
 Un cunoscut medic stomatolog are vila scoasă la vânzare de portărei

Medicul stomatolog Bogdan Vâscu, ginerele cunoscutului medic ginecolog Constantin Fătu, are din nou vila scoasă la vânzare din cauza datoriilor cumulate la Libra Internet Bank de cabinetul său particular. Este a doua tentativă a executorilor judecătoreşti de a recupera datoriile de circa jumătate de milion de lei pe care Vâscu n-a mai reuşit să le returneze băncii.

La prima licitaţie, din luna august, nu s-a prezentat niciun doritor, astfel că la actuala şedinţă de licitaţie preţul de pornire va fi diminuat cu 25% faţă de valoarea calculată de expertul evaluator, ajungând în acest caz la aproximatv 540.000 lei. Clădirea situată pe stradela Alexandru Ipsilanti Vodă, nr. 7, are o suprafaţă construită la sol de 101 mp, iar terenul aferent măsoară aproximativ 150 mp. Potrivit publicaţiei de vânzare a imobilului, publicat de executorul judecătoresc, vila medicului ieşean este formată din demisol, parter, un etaj şi o terasă. „Imobilul este structurat astfel: C1/1: demisol, compus din garaj, holuri şi scări, spaţiu depozitare, centrală termică şi spaţiu tehnic, având suprafaţa utilă de 72,59 mp; C1/0 – parter, compus din bucătărie, hol şi vestibul baie şi WC, hol şi scări, camera de zi, seră, hol, sufragerie şi hol, având s.u. de 88,11 mp; C1/1 – etaj 1, compus din trei dormitoare, hol şi scări, baie, WC şi seră, având suprafaţa utilă de 87,57 mp şi C1/2 – terasă, compusă din hol şi scări, cameră şi terasă cu suprafaţa totală de 93,83 mp”, se arată în publicaţia de vânzare. Dacă nici în prezent la licitaţie nu se obţine preţul de începere, dar există doi licitatori, bunul va fi vândut la cel mai mare preţ oferit, dar nu mai puţin de 30% din preţul de pornire (n.r. 720.000) de la prima licitaţie, adică nu mai puţin de 216.000 lei. Concret, debitul pentru care Vâscu este executat de instituţia bancară este de puţin peste 491.000 lei, din care creditul restant valorează 453.000 lei. Restul sumei este format din dobânzi calculate la data emiterii titlului executoriu la 8.500 lei, la care se adaugă o dobândă majorată de 16.000 lei, un comision restant de 2000 lei, la care se vor adăuga în continuare dobânzi, comisionae şi penalităţi de întârziere. În plus, Vâscu trebuie să mai achite şi peste 12.000 lei pentru cheltuielile privind executarea silită. Şedinţa de licitaţie publică va avea loc la sediul executorului judecătoresc de pe Bulevardul Ştefan cel Mare, nr. 67, în incinta Casei Cărţii, pe 16 octombrie, ora 14.

 
 
Cine este Bogdan Vâscu
 
 

Asistent universitar la Facultatea de Medicină de Dentară din cadrul UMF, Vâscu a cochetat, în urma căsătoriei cu fiica lui Constantin Fătu, şi cu politica, dar fără a avea succes. Vâscu a candidat împotriva primarului Gheorghe Nichita, din partea PNŢCD, la alegerile locale din 2008, iar la alegerile parlamentare din 2012 a urmărit un post de deputat în Botoşani. Tatăl lui Bogdan Vâscu, Iulian, este constructor şi deţine firma Ital Construct. În afară de cabinetul stomatologic particular pe care îl deţine în Copou, Vâscu şi-a deschis anul trecut un club de fiţe în spatele Universităţii de Medicină şi Farmacie, pe strada Dr. Cehac. Clubul se numeşte Metropolitan Music Lounge şi a fost construit de tatăl lui Bogdan Vâscu. Medicul Bogdan Vâscu nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. Unul din numerele cabinetului medical nu mai este funcţional, iar la celălalt a răspuns o persoană care a susţinut că acel număr nu îi mai aparţine medicului. „Domnul Vâscu şi-a schimbat numărul, din câte ştiu, dar nu am noul număr”, a fost răspunsul persoanei după recomandarea reporterului.

 

 

Comentarii