Un fost consilier al lui Traian Băsescu, condamnat la 3 ani de închisoare

joi, 26 mai 2016, 18:32
1 MIN
 Un fost consilier al lui Traian Băsescu, condamnat la 3 ani de închisoare

Gabriel Berca, fost senator, fost ministru de Interne in Guvernul Ungureanu, fost secretar general al Guvernului Tariceanu si fost consilier prezidential al lui Traian Basescu, a fost condamnat, joi,  de Curtea de Apel Bacau la 3 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta in forma continuata. Sentinta nu este definitiva.  

De asemenea, judecatorul a decis confiscarea sumei de 92.500 de euro, sau echivalentul in lei la data efectuarii platii, mentinand in acelasi timp sechestrul asigurator pe bunurile din proprietatea lui Gabriel Berca corespunzator sumei respective, dar si masura controlului judiciar, scrie hotnews.ro.
 
Inculpat in acelasi dosar si sub aceeasi acuzatie, fostul deputat Mihai Banu a primit din partea instantei o pedeapsa constand in trei ani si jumatate de inchisoare, confiscarea sumei de 92.500 de euro, sau echivalentul in lei, mentinerea masurilor asiguratorii de sechestru in cuantumul sumei propuse pentru confiscare si a controlului judiciar. 
 
Gabriel Berca si Mihai Banu mai au de platit si cate 2.500 de lei cheltuieli de judecata.
 
Cei doi au fost trimisi in judecata in august 2015 si au stat in arest preventiv si la domiciliu timp de aproape cinci luni, perioada ce ar urma sa fie dedusa din pedeapsa data de instanta.
 
Avocatii celor doi fosti demnitari au declarat pentru Agerpres ca vor inainta apel la decizia instantei Curtii de Apel Bacau, in urmatoarele zece zile, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
 
Textul integral,pe  hotnews.ro
 

Comentarii