Un taximetrist ieşean a deturnat banii unui escroc

luni, 31 august 2015, 09:46
1 MIN
 Un taximetrist ieşean a deturnat banii unui escroc

Un taximetrist a salvat banii unei bătrâne care a fost păcălită de un escroc prin metoda Accidentul.

Potrivit poliţiştilor, o pensionară în vârstă de 88 de ani i-a anunţat că ieri, la orele prânzului, a fost contactată pe telefonul fix de către un bărbat, care s-a recomandat ca fiind procuror. Acesta i-a comunicat că fiul ei a produs un accident rutier soldat cu o victimă, iar pentru împăcarea cu aceasta, trebuie să achite spitalizarea victimei, în cuantum de 20.000 de lei.

Persoana i-a solicitat bătrânei şi toate bijuteriile din aur pe care le are în casă. Victima a răspuns că deţine la domiciliu suma de 3.700 de lei fără să aibă bijuterii din aur. Aceasta trebuia să introducă banii într-un plic şi să îi predea unui bărbat care urma să o aştepte în stradă.

La locuinţa persoanei vătămate s-a prezentat un bărbat, taximetrist, care trebuia sa ia un colet pe care să îl livreze la o altă adresă. Acesta a conştientizat faptul că este vorba despre o înşelăciune şi a alertat poliţia.

De asemenea, i-a înapoiat femeii plicul cu bani.

Cercetările continuă în vederea identificării autorilor infracţiunii de tentativă de înşelăciune prin ,,metoda accidental rutier” şi luării măsurilor legale.

Comentarii