Veste de coşmar pentru şoferi: intră în vigoare măsuri antiteroriste la frontieră!

luni, 03 aprilie 2017, 19:13
2 MIN
 Veste de coşmar pentru şoferi: intră în vigoare măsuri antiteroriste la frontieră!

Veste de coşmar pentru şoferi: intră în vigoare măsuri antiteroriste la frontieră dispuse de Comisia Europeană, după atentatele de la Paris – în noiembrie 2015 și Bruxelles – martie 2016, care înăspresc controalele la graniţă.

La intrarea în toate statele UE, de pe 7 aprilie vor fi verificate, sistematic, prin Interpol, persoane, autovehicule şi bagaje pentru a preveni punerea în pericol a securitatății în spaţiul Schengen.

Poliţia de Frontieră Română avertizează că se vor face controale la intrarea și ieșirea de pe teritoriul statelor membre, aplicate şi de Ungaria şi Bulgaria, ceea ce va conduce la creşterea timpilor de aşteptare.

În contextul în care se apropie sărbătorile pascale, autorităţile române au transmis că au luat măsuri pentru a face faţă afluxului mare de persoane şi autovehicule care intră şi ies din ţara noastră.

Bazele de date în care se vor efectua verificări includ Sistemul de Informații Schengen (SIS), baza de date a Interpolului privind documentele de călătorie furate și pierdute (SLTD), precum și bazele de date naționale, transmite Poliția de Frontieră.

Recomandări pentru evitarea aglomerărilor:

Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă.

Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line (VEZI AICI) prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

evz.ro

Comentarii