VESTE TRISTĂ! Inima Alexandrei a cedat ieri. Avocatul beat, acuzat de dublă ucidere

vineri, 31 martie 2017, 02:01
3 MIN

Tânăra al cărei prieten a murit săptămâna trecută, şi care era de atunci în moarte cerebrală, a făcut ieri un stop cardio-respirator care a dus la oprirea definitivă a inimii.

Alexandra Viliche, tânăra accidentată grav în apropiere de Granit de maşina unui avocat beat, a murit ieri la prânz, după ce a stat mai multe zile în moarte cerebrală. Tâ­năra în vârstă de 26 de ani şi-a pierdut viaţa după o săptămână de la cumplitul accident rutier provocat de un avocat beat Victor Axinte, ca­re a intrat în maşina victimelor cu o viteză uluitoare pe o şosea din oraş: peste 150 km/h.

În ultimele şase zile, victima a fost monitorizată în secţia clinică ATI de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ în stare de moarte cerebrală. Chiar de a doua zi după accident, investigaţiile pacientei nu mai înregistrau activitate cerebrală, ci indicau doar activitate cardiacă şi respiratorie.

Decesul pacientei a fost înregistrat ieri-dimineaţă, în jurul orei 11. Tânăra a suferit ieri un stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi salvată de echipa de medici de la Spitalul „Sfântul Spiridon“.

„Din păcate, tânăra implicată în accidentul rutier de la Granit, care a fost internată şi mo­nitorizată în clinica noastră ATI, a suferit un stop cardio-respirator şi a decedat“, a comunicat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

În urmă cu o săptămână, în jurul orei 23, Alexandra Viliche era preluată în stare deosebit de gravă încă de la locul accidentului. Pacienta a fost găsită de echipajele de intervenţie medicală în comă profundă, stare în care a fost şi internată la Spitalul „Sf. Spiridon“. Ea a ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului cu leziuni interne grave la nivelul capului şi la nivelul abdo­menului. Pacienta a fost internată în ATI şi consultată de o echipă multidisciplinară de chirurgi generalişti şi neurochirurgi.

„Pacienta a ajuns în UPU cu multiple traumatisme produse în urma accidentului rutier. In­vestigaţiile arată că tânăra pre­zen­ta o hemoragie abdominală şi alta cerebrală. Tânăra a fost con­sul­tată de neurochirurg, care a re­comandat să nu fie operată. Colegii de la chirurgie generală au intrat cu pacienta în sală să vadă care es­te sursa sângerării. Pacienta ră­mâ­ne în ATI cu prognostic rezervat“, declara medicul Diana Cimpoeşu în momentul internării pacientei.

Prietenul Alexandrei, Lucian Vieriu, în vârstă de 30 de ani, a murit pe loc în urma impactului.

Din accidentul de la Granit în UPU au fost transportate patru victime. În afară de pacienta de 26 de ani, medicii urgentişti au acordat îngrijiri şoferului care a provocat accidentul, avocatul Victor Axinte, partenerei sale care se afla în dreapta în autoturism, dar şi unui taximetrist lovit de maşina victimelor.

Poliţiştii care au ajuns la locul accidentului au descoperit că acul vitezometrului din maşina lui Axinte s-a oprit la 155 km/h. Avocatul Axinte este cercetat în stare de arest pentru ucidere din culpă şi conducere în stare de ebrietate.

Înainte de a fi audiat de procurori, Axinte a mers la spital, unde i s-au prelevat două probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Valorile calculate de legişti au fost de 1,95 la mie în sânge la prima probă şi 1,80 la a doua probă.

VEDEȚI ȘI:

(EXCLUSIV-VIDEO) Filmul deciziei fatale: avocatul ucigaș se urcă mort de beat la volan

(IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOŢIONAL): Filmul accidentului de la Granit

Comentarii