Zile decisive pentru conturarea lotului

miercuri, 28 august 2013, 01:50
3 MIN
 Zile decisive pentru conturarea lotului

 

Bădic şi Herghelegiu vor fi chemaţi iarăşi la negocieri de şefii CSMS Iaşi. Dacă vor refuza prelungirea contractelor, cei doi riscă să fie excluşi de la antrenamentele primei echipe, aşa cum a păţit Avrămia

 

 
CSMS Iaşi încearcă în aceste zile să-şi definitiveze lotul cu care va aborda sezonul 2013-2014. Şefii clubului ieşean au de rezolvat în zilele următoare mai multe aspecte importante. În primul rând, începând de astăzi se va încerca limpezirea situaţiilor lui Narcis Bădic şi Andrei Herghelegiu. “Înainte de a pleca în cantonamentul de la Chişinău, Bădic şi Herghelegiu au dat semne că înţeleg situaţia în care se află şi vor să dea şi ei ceva oraşului şi echipei care i-a lansat. Miercuri îi voi rechema la negocieri şi sper să ajungem la un consens. Noi le oferim condiţii net superioare celor pe care le-au avut, important este ca ei să realizeze că au avut încredere în cine nu trebuia”, a spus preşedintele CSMS, Florin Prunea, care a lăsat să se înţeleagă că în cazul în care cei doi refuză prelungirea contractelor, vor avea aceeaşi soartă ca Adrian Avrămia, stoperul, care nu a fost luat nici în cantonamentul de la Chişinău, pregătindu-se, în continuare, separat de colegii de echipă. “Poziţia Comitetului Director a fost clară. Lupta aspră pentru promovare va fi atacată cu jucători care demonstrează că sunt total ataşaţi de club. O dovadă de ataşament este şi prelungirea contractelor care expiră vara viitoare, mai ales că le oferim condiţii foarte bune. Nu vreau să iau în calcul ipoteza că Bădic şi Herghelegiu vor refuza oferta noastră. Eu sper să fi înţeles ceva şi din păţania cu memoriile şi din situaţia lui Avrămia, care continuă să fie inflexibil. Drept urmare, jucătorul în care Iaşul a investit enorm continuă să se pregătească separat de colegii lui. E pus pe lista de transferări, însă nu am primit nicio ofertă pentru el”.

O altă problemă importantă pe agenda şefilor Iaşului este acoperirea postului de portar, mai ales că antrenorii au transmis conducerii că prestaţiile lui Andrei Bălan şi Vlad Dani în amicalele disputate în Republica Moldova nu dau siguranţa de care echipa are nevoie. “E limpede că mai avem nevoie de un portar de valoare. Francezul Niclos începe să se adapteze, vom vedea dacă rămâne. Oricum, în zilele următoare sper să mai aducem un portar sau chiar doi. Până la sfârşitul săptămânii vom trage linie, pentru că vreau să fim acoperiţi şi pe acest post”,  a mai precizat Prunea, care a încheiat: “Noi avem acum lotul aproape conturat, trebuie doar să-l batem în cuie după ce rezolvăm situaţiile lui Bădic şi Herghelegiu şi acoperim postul de portar. La orice echipă pot apărea însă surprize de ultimă oră. Nu este exclus să mai luăm vreun atacant, în cazul în care apare ceva convenabil”.

 

Comentarii